Du vet vad du behöver och vad du kan göra för att må bättre nu.

Coaching hos mig kan passa dig som inte känner igen din egen kropp och inte riktigt vet vad du skall göra för att må bättre?

Har du redan prövat olika dieter, metoder och testat olika träningsformer? Eller kanske är du helt ointresserad av både dieter och träning?

Du och din kropp är inte i symbios längre.  Mentalt känner du kanske inte riktigt igen dig heller? Du har verkligen försökt men det är något som gör att det inte riktigt är det rätta för dig.

Då skulle du kunna pröva Coaching / HälsoSamtal som är fristående från Massageterapin. Eller i en kombination.

 

Hälsosamtal - ibland är det bra att inte vara ensam

Har du prövat 100 metoder och dieter och inget funkar i längden?

 

Det är en strid ström med olika forskningsrön, rapporter och egenupplevelser som sköljer över oss idag via olika medier. Personligen tycker jag det är väldigt svårt att värja sig. Men också att veta vad som är bra för mig.  Vad som fungerar för just mig och för mig i min nuvarande ålder och livssituation. 

Är du inte väldigt intresserad av träning, kost och hälsa så kan det bli ett stort hinder att för det första uppmana tillräckligt med intresse att alls utforska utbudet. Och för det andra att sedan pröva dig fram och göra det du förväntas göra. Bli en doer med Mål och mätbara resultat.

Du behöver inte alls vara intresserad av varken sig träning, kost eller hälsa för att boka ett HälsoSamtal. Det du behöver är en önskan om att försöka komma till rätta med den obalans du upplever i din kropp och kanske även i hur du tänker kring din kropp.  Vill du få hjälp med att ta reda på vad du behöver nu och vad du på själv kan göra för att hitta tillbaka till en go känsla med dig och din kropp? Ja, det är bara att sätta igång. 

Är träning och hälsa en del av ditt liv så passar HälsoSamtalet dig också. Du kan likväl vara i en obalans fysiskt och mentalt. Då är du också välkommen!

 

 

Rörelseglädje i skogsmiljö

Vilken metod?

Vad behöver du? Är det någon som håller med dig eller är det någon som både lyssnar och skapar dialog kring olika tänka kring kropp, känslor, tankar och beteende? Jag tror att de flesta av oss vill ha det sistnämnda. Någon som lyssnar och som visar på andra sätt att förhålla sig till och tänka kring att vara i balans och må bra. 

Du kommer kunna ta med dig ett nytt inflöde av tankar och ideér så att du faktiskt kan göra och genomföra det du hoppas på, i just din situation här och nu, från dina HälsoSamtal.

Samtalet är flödande och mer ett filosofiskt-humanistiskt samtal än ett strukturerat samtal med en tydligt snitslad bana med ett målsnöre.  Det är ett mjukt och följsamt samtal men som kan utmana dina tankar och beteendemönster när det behövs.

 Vill du ha en förändring behövs det kanske någon som utmanar dina tankar och beteendemönster. Men det är ändå alltid du själv som sitter inne med dom bästa lösningarna för dig. Och det är du som kommer att kunna plocka fram dom och förverkliga dom.

Du kan också kombinera Hälsosamtalen med Lymfmassage eller Medicinsk massageterapi. Det kan vara en kombination som passar dig som behöver få mer kontakt med din kropp.  Lymfpaketet är ett färdigt paket som redan finns med en kombination av HälsoSamtal och Lymfmassage. 

Boka ett första HälsoSamtal för att se om det här kan vara en väg för dig.

 • Du känner inte igen din kropp
 • Du förstår inte varför inget funkar
 • Du vet inte vad du skall göra
 • Du vill ha hjälp med en förändring
 • Du vill ha tips och råd
 • Du vill ha minskad smärta
 • Du vill må bättre
 • Du vill var nöjd med din egen insats
 • Du vill öka ditt hälsokapital
 • Du vill känna dig mer tillfreds
 • Du vill bygga relation med dig själv
 • Du vill få koll på tankar, känslor och beteende.
 • Du vill satsa och börja nu

Kanske känner du igen något av allt det här? Det kan vara en god anledning att boka ett första HälsoSamtal.

 

Är du en av dem som funderar på att boka Coaching / HälsoSamtal?

De som söker sig till mig och HälsoSamtalen berättar ofta om en slags hopplöshet. Om en stor upplevd diskrepans mellan hur dom tycker dom borde bete sig och se ut och vad dom faktiskt gör och ser ut. Många vet exakt vad de tycker de borde göra och kanske framförallt vad de har försökt göra om och om igen. De har påbörjat ett hälsoprojekt av något slag, som sedan avbrutits eller stegvis glidit iväg ut i periferin. De har prövat igen och samma sak har hänt. 

Många har en önskan om en mer funktionell, mindre smärtfylld och kanske eventuellt några kilo lättare kropp. De har också ofta tankar och känslor ihop med det här som gör att de inte tycker de är tillräckligt starka och konsekventa som de trott de faktiskt är.  Det här är  en vanlig utgångspunkt för många som bokar in sig på HälsoSamtal. Men det är absolut inte ända orsakerna. Du kan ha en helt andra tankar och ideér om varför du vill boka ett Samtal.  Är det rätt för dig? Du behöver pröva för att veta, så varför inte prova ett första samtal och se om det kan vara en början på ett nytt förhållningssätt och ett nytt agerande för dig. 

Det du kommer att ha med dig är att du lugnt kan förlita dig på att du vet vad du gör. Att det känns roligt och lättsamt att stärka ditt hälsokapital. Och det utifrån din förmåga och din verklighet.  Du kommer att veta vilken väg du skall välja för att må bra och känna dig bra. En väg som kanske inte alltid är den senaste trenden på sociala medier, löp eller i träningslokalen. Men det innebär inte att det inte skulle kunna vara just det heller. Vi öppnar upp till en utforskande och förhoppningsfull glädjefylld väg för dig mot en hållbar hälsa.

Det här får du när du prenumererar på Coaching

 

 • enkla genomförbara förändringar
 • hopp
 • styrka och kraft
 • förståelse och insikter om hur du kan fungera bättre
 • inspirerande Hälsosamtal
 • nya insikter och tankar kring din hälsa
 • redskap för din beteendeförändring
 • realistiska krav
hopp

Kombinationer av Coaching / HälsoSamtal och Massageterapi blir en helhet.

Om du kommer till mig så kommer jag kanske fråga om du vill kombinera massageterapi med Hälsosamtal? Medicinsk massageterapi eller Lymfmassage går hand i hand med Hälsosamtal och ger en förstärkt effekt, enligt min erfarenhet. Det vågar jag säga efter många års erfarenhet av behandling. Vi säger ofta att det inte går att separera vår kropp och själ. Men vi gör väldigt ofta det ändå och det är väldigt tydligt när det kommer till massage. Som exempel; du har en väldigt rolig men stressig tillvaro på jobbet och du har familj och vänner som du vill umgås med regelbundet. Du vill hinna med allt så bra det bara går och lite till. Men du känner dig stressad, trött och spänd i axlar och nacke. Inte sällan har du spänningshuvudvärk. Det här är rätt vanligt bland mina massagekunder. Naturligtvis är massage jätteskönt och det påvisar det kroppsliga problemet som du då kan försöka underhålla på olika sätt. Men det är inte kroppen i sig som utlöst problemet som sedan visar sig i kroppen. Och det är jag säker på att du vet precis som jag. Men, vi rationaliserar bort det på något sätt. Det är här HälsoSamtalet kommer in. Det kopplar ihop din mentala och fysiska situation och då är det också lättare att ta fram smarta och fungerande lösningar i vardagen.

 

Lymfmassage på arm göteborg

Ett exempel från kliniken.

Redan efter 90 minuters lymfmassage förändrades sömnen radikalt, berättar Elisabet som bokade in sig på ett Lymfpaket. Det här händer så klart inte för alla, men det är rätt vanligt enligt min erfarenhet.  Anledning till att hon bokat in sig på ett Lymfpaket var att hennes kropp var svullen och besvärande henne. Efter de inplanerade behandlingarna minskade känslan av svullnad i kroppen, vilket också var synbart för oss båda två.  Att hon dessutom började sova bättre var en oväntad bonus.

Det här var en bra början tyckte Elisabet. Hon märkte att det började hända bra saker med hennes kropp.  Den svarade och började göra sig hörd vilket så klart gjorde att Elisabet kände att hon kunde påverka sin kropp och sitt mående igen. Lymfpaketet hade gett henne det hon efterfrågade. En kropp som hon kände att det gick att kommunicera med och påverka.

HälsoSamtal utomhus

HälsoSamtal på kliniken, på promenaden eller digitalt?

 

Du väljer vart du vill vi skall träffas. Du kan välja mellan att träffas på kliniken, digitalt eller att vi tar en promenad och samtalar samtidigt. 

Utifrån min erfarenhet så är det ofta jättebra och skönt att promenera och prata. Det är bra för både skärpan och kreativiteten att röra på sig.  Med andra ord är det ofta berikande.

Men passar det dig bättre att vara hemma och köra samtalet digitalt eller komma till kliniken så fungerar det också jättebra. Du kan så klart göra olika vid olika tillfällen.

 

Vem är jag?

 

Förutom yrkeserfarenhet och studier, har jag naturligtvis en viss egen livserfarenhet som ibland kan vara bra att ha. Jag har ju några år på nacken och det innebär för dom flesta av oss att vi hunnit uppleva och genomleva en hel del både positiva och negativa saker. Så även jag.

Eftersom jag både har en teoretisk men också en praktisk erfarenhet av att både Hälsosamtal och arbeta med människor som vill ha en förändring, så vet jag att jag oftast om jag kan bidra med något. När någon kommer till mig med något som ligger utanför min kunskap är jag tydlig med att jag inte är rätt person att prata med. Då kan jag istället ge dig tips och vem du kan vända dig till istället.

Jag har universitets och högskoleutbildning inom beteendevetenskap och humaniora. Genom mina tidigare arbeten har jag även utbildats i och skaffat erfarenhet av olika samtalsmetoder. 

För mig är du experten på ditt eget liv. Det är dina resurser som gör att du gör en förändring och ökar ditt hälsokapital.

Boka Hälsosamtal

Etiska riktlinjer

Självklart följer jag de etiska riktlinjer som följer med mina yrkesområden. Det innebär att uppfatta, förstå och respektera kundernas behov av integritet. Att inte särbehandla någon på grund av livsåskådning, etnicitet, kön eller sexuella läggning.

Jag har tystnadsplikt och respekterar de förtroenden jag får. För mig är det viktigt att du skall känna dig trygg med mig. Jag vet vad jag kan och behärskar, vad jag är bra på och jag vet vilka mina begränsningar. Det tycker jag är vilket är viktigt att ha med sig i mötet med andra människor. För mig gäller detta både vad gäller Massageterapi och Hälsosamtal.

Vill du veta mera?

 

Funderar du över något som du skulle vilja veta innan du bestämmer dig får du gärna höra av dig till mig. Enklast är att maila mig på info@bodytheerapy.se . Jag svarar så fort jag kan. Vill du jag skall ringa upp dig gör jag gärna det.