Lymfmassage i Göteborg

Lymfassage i Göteborg

Lymfmassage i Göteborg kan du få hos mig på Kristinelundskliniken i Centrala Göteborg. Jag har skrivit en hel del om Lymfdränage eller Lymfmassage, och jag har gjort väldigt många Lymfmassager vid det här laget. Det innebär att jag börjar få en hel del egen erfarenhet från alla mina kunder. Kunder som kommer till mig med olika besvär. Dessutom så försöker jag hålla mig uppdaterad kring vad som skrivs i ämnet. Jag vill ju kunna ge dig en så bra behandling som möjligt!

Lymfmassage i Göteborg – hos Body Therapy Göteborg

Det är ett manuellt lymfdränage/massage du får hos mig. Det är en lugn och harmonisk behandling samtidigt som det stimulerar lymfan. Kunder kommer till mig för att få Lymfmassage i Göteborg. Det kan var personer som känner sig svullna delvis eller generellt, som är trötta och slitna, som tränar hårt, som kommit in i klimakteriet och inte känner igen sin egen kropp, som är plastikopererade och inte minst personer som har Lymfödem eller Lipödem. Ibland kan en lymfmassage fungera och skapa en förändring. Men det händer också att det inte är en lymfmassage som är lösningen på problemet en kommer med. För mig är det väldigt viktigt att vara tydlig med när jag tror det kan fungera och ge en viss effekt och när jag inte känner mig så säker. Eller och ibland är det till och med så att jag inte tror att det kommer ha någon effekt alls, mer än att det är en avkopplande och återställande behandling. Oavsett anledning som gör att du kommer till mig och oavsett förväntad och trolig effekt av behandlingen är det jätteviktigt vi är överens om hur vi går vidare och vad förväntat resultat kan vara. Lymfmassage eller Lymfdränage kan vara en mirakelbehandling för någon med Lymfödem te x men det behöver inte alls vara det för alla. Inte heller är det en mirakelbehandling för personer med andra obalanser än lymfödem. Men det är med mycket mer oviss utgång när vi inte ett konkret lymfödem.  Låt mig förklara hur jag tänker.

collage massage body therapy göteborg

Mirakelbehandlingar finns inte.

Om dom skulle finnas och vara generella skulle många problem vara lösta. Idag finns det stora och starka aktörer på marknaden som inte skulle låta en sådan chans gå förbi dom. Det innebär att allt du hör och ser inte alltid något som du per automatik kan applicera på dig själv, som en garanterad lösning. När någon kommer till mig så ger vi oss alltid ut på en utforskande resa. Vi försöker hitta en så bra lösning som möjligt utifrån min erfarenhet och min kunskap. Det är tillsammans vi kan testa, utforska och vänta för att se om behandlingen ger någon effekt och i så fall på vilket sätt. Men vi tittar också på hur progressionen ser ut? Förändras den över tid eller är mönstret något som upprepar sig. Det är många frågor som behöver ställas och som vi behöver få svar på under en behandling innan vi kan säga om resultatet är det vi hoppas.

Dom flesta hälsosamma människorna behöver inte oroa sig för sitt lymfsystem.

Stämmer det här det här påståendet? Jag vet faktiskt inte. Men under åren jag gjort Lymfmassage i Göteborg så har jag stött på många människor som oroar sig mycket för att de inte sköter sitt lymfsystem. Lever vi hälsosamt och rör lite på oss så behöver vi inte oroa oss så mycket för lymfsystem om vi inte har några sjukdomssymtom. Har du det är det en läkare du skall kontakta först. Är allt okej för att ta en lymfmassage är det bara att testa, tycker jag. Bra att tänka på är att vi ibland kan bli lite fluffiga när vi äter fel mat, tränar hårt eller tränar i riktigt varmt väder eller dricker alkohol. Men fluffigheten brukar gå ned av sig själv.

Lymfmassage fot

Jag har skrivit en hel del om när det är bra att testa en lymfmassage/dränage.

Jag tänker inte upprepa mig alltför mycket. Dom flesta kan i princip testa en Lymfmassage och få en skön effekt efteråt. Har någon delat sin personliga erfarenhet eller du har läst att den här behandlingen är bra för något speciellt utöver lymfödem kan du också testa, så klart. Men tänk att det är en test och inte en garanterad lösning. Lymfmassage brukar rekommenderas om du har:

  • Svullna fot/fötter.
  • Tunga ben eller/och kramp och pirr i benen.
  • Stresspåslag som gör att din kropp är tight och spänd.
  • Svullnad i armar, fingra och ben.
  • Celluliter.
  • Svullnar upp efter träningen i framförallt ben och rygg.

Har du det vi kallar sekundärt lymfödem efter att dina lymfnoder är skadade eller borttagna i samband med en cancerbehandling kan det vara väl värt att ta en behandling. Lymfmassage/dränage kan oftast minska svullnaden i en arm, ben, ansikte eller nacke. Även personer som har som har primärt lymfödem brukar rekommenderas lymfdränage/massage för avsvullnad och lindring.  Primärt lymfödem innebär att en har en underfunktion i lymfsystemet. Det kan man födas med men det kan också utvecklas i olika övergångsfaser i livet. Men det kan också bli märkbart om vi får andra hormonella förändringar, utsätts för trauma, en skada eller en infektion te x.

Här kan du läsa vidare on du vill veta vad jag skrivit tidigare om Lymfan.

 

Är det dags för dig att testa en Lymfmassage?

Annika-bodytherapygoteborg logga Body Therapy Göteborg