Gravidmassage – när du går i väntans tider.

Gravid kvinna på massagebänk får gravidmassage

Gravidmassage på en bekväm gravidkudde.

Ont i ryggen, svullna ben och lite trötta fötter?

Gravidmassage, det vill säga massage under graviditeten, har visat sig ha positiva effekter både fysiskt och mentalt.

För dom flesta är det fantastiskt att äntligen bli gravid. Då börjar förhoppningsvis en spännande och härlig period i ditt liv.  En tid av förändring, både kroppsligt och mentalt.

Du som är gravid kan ha fina och besvärsfria dagar. Men ibland kanske det finns dagar när man verkligen går i väntas tider. Magen blir tyngre och större och då belastas ryggen lite mer än annars. Händer, fötter, armar och ben kan svullna. Då kan det kännas fantastisk att få lägga sig på magen på en massagebänk och få en lugn och mjuk massage.

Gravidmassage är ingen mirakelkur.

Massage under graviditeten kan vara bra för det minskar muskelspänningar och värk. Värk som ofta sitter i rygg, axlar, nacke, armar och bäcken. Då hjälper massagen att mjuka upp dom tighta musklerna. Man får också ökad blod- och lymfcirkulation och har man ödem och svullnader, så brukar de minska.

Orolig och stressad?

Även om det är fantastiskt att vara gravid, så är det också förknippat med en viss oro för många. Det är en förändring som påverkar både hormonellt men också mentalt. Det som kan vara bra att veta är att det har visat sig att massage under graviditeten minskar stress, oro och till och med har en positiv effekt på depression.

trädgren mot blå himmel-gravidmassage lindrar

Gravidmassage minskar oro och stress.

Gravidmassage minskar smärta, oro och stress.

Gillar du massage sedan tidigare är det inget att tveka om. Då går du in på min hemsida under rubriken Boka behandling och bokar helt enkelt in dig på t ex 60 min. Är du ovan eller saknar erfarenhet av massage sedan tidigare och känner dig lite osäker på om detta är något för dig? Då mailar du mig så berättar jag gärna lite hur jag tänker kring gravidmassage och vad det innebär att komma till mig på massage som gravid.

När man kommer till mig på gravidmassage så försöker jag alltid anpassa massagen efter dina önskemål. Vi kommunicerar under massagen när det behövs så att du känner att du får den behandling som du är bekväm med och vill ha. För mig är det oerhört viktigt att du känner dig trygg, bekväm och att du får en behandling som gör gott för dig. Är du osäker på om massage är rätt för dig så konsultera din barnmorska eller läkare innan du bestämmer dig för en Gravidmassage.

Bokar du en 60 minuters Gravidmassage under Mars 2018 får du en extra bonus. Utöver dina 60 minuter får du 15 minuter fot-eller ansiktsmassage. Du väljer själv vad du vill ha när du bokar din 60 min massage på bokningssidan, så skriver du bara till vad du önskar ha under dina 15 extra minuter. Boka här!