Fysisk aktivitet bra för både vår fysiska och mentala hälsa

Inflammation i blodomloppet och fysisk aktivitet? Är det verkligen så att det kan hjälpa med just fysisk aktivitet mot inflammation i blodomloppet? Ja det verkar faktiskt så.

Det är alltid intressant med nya upptäckter, kopplingar och analyser. Ibland är resultatet baserat på stora underlag och ibland når oss rapporter och annat material som egentligen inte säger så mycket mer än att det här kan vara något! Men det kommer behövas mer underlag för att kunna säga, att så här är det med största sannolikhet. Här vill jag i alla fall visa på en studie som jag tycker är väldigt intressant och där man vill gå vidare på lite olika sätt för att få ännu mera kunskap. Och jag tycker det är både roligt och fantastiskt att det trots om man är lite äldre så går det att göra så mycket själv för att må lite bättre.

Den här artikeln belyser forskning som visar på att dom som börjar bli, eller redan är lite äldre, ofta kan ha kronisk inflammation i blodomloppet.
Och det verkar som att fysisk aktivitet kan vara något som har en positiv effekt. Och då är det ju faktiskt möjligt för dom flesta av oss att öka på vårt hälsokapital.

Här kan du läsa mer om forskningsresultatet.

Motion mot inflammation – fysisk aktivitet viktigt för äldres hälsa