Massageterapi fixar mycket men inte allt.

Man kan inte fixa allt.

Massageterapi är bra på många olika sätt. Men för mig är det jätteviktigt att jag kan tipsa om olika komplementära metoder och behandlingar till massageterapi för att uppnå en mer hållbar förändring. Den här gången vill jag lyfta fram Postural Workout hos Rasmus Svärd.

Äntligen är det dags för en träff med Rasmus Svärd. Vi träffas i hans lokal på Töpelsgatan i Göteborg. Den ligger lättillgänglig i markplan och är ljus och luftig. Det är här du kan få Postural Workout. Rasmus är en av mycket få posturala terapeuter i Sverige.

Rasmus ger Postural workout
Äntligen får jag veta mer hur Postoral Workout går till.

Varför räcker det inte alltid med massageterapi?

Det går att påverkar och lindra en hel del med massageterapi. Men jag vet av erfarenhet att nästan alla som kommer till mig vill just lägga sig på bänken och få behandlingen där. Jag älskar ju att jobba med massageterapi! Så då gör jag det jag kan bäst, massageterapi. Och därför hänvisar jag gärna vidare när det finns andra som är bättre än jag på mer komplexa behandlingar.

Vad kan jag göra när massage inte räcker till?

Massageterapi
Vad kan man göra när man behöver mer än massageterapi?

När det är så att det behövs grundläggande korrigeringar i rörelseapparaten så brukar jag rekommendera några olika personer och terapier som jag tycker kan passa personen jag har hos mig.

Postural workout

Den posturala terapin är en metod som jag tycker fler skulle pröva. Postural Workout utgår från grunden. Hur vi står och rör oss. Hur vi använder vår kropp för att hålla oss upprätta helt enkelt.

Dom flesta av oss har tappat vår naturliga hållning och det innebär att vi belastar vår kropp på ett sätt som gör att det uppstår obalanser. För vi slutar ju inte att sitta, stå, ligga eller röra på oss. Vi fortsätter att använda vår kropp samtidigt som vi har ont och det gör att vi belastar vår kropp på ett skevt och felaktigt sätt. Det innebär att vi är inne i en cykel som gör att vi får än mer ont och än mer begränsad rörlighet.

Det är då det kan behövas göras en grundläggande korrigering. Och ett sätt är att göra det tillsammans med Rasmus genom Postural Workout.

massagebänk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *