Massage för nybliven mamma

Massage för nyblivna mammor.

Nybliven mamma – Mammamassage – Behandlingen är för dig som gått igenom en förlossning.

Är du nybliven mamma och har ömma, tighta och trötta muskler? Massage för nyblivna mammor är en behandling med fokus på återhämtning och uppmjukning av spända och stela muskler.

Som nybliven mamma kan du ha ont och vara trött i rygg och skulderparti? kanske av att lyfta och bära ditt barn? Har du vätska i benen efter förlossningen? Eller kanske har du huvudvärk och spänningar i nacke och käke? Varför inte pröva en Mammamassage i så fall?  För precis som att massage kan vara väldigt bra under en graviditet och som en förberedelse inför förlossningen, så kan en massage även hjälpa kroppen att återhämta sig och stilla sig efter en förlossning. Dessutom får du de positiva mentala effekterna på köpet.

Mammamassage

Nybliven mamma – Mammamassage?

Mammamassage

Massagen för nyblivna mammor kan vara en djupgående eller lättare Medicinsk massage. Behandlingen fokuserar framförallt på rygg och länd, men också skuldror, nacke och armar. Det är oftast här som det sitter spänningar. Spänningar och smärtor som kan ha kommit i samband med att du var gravid, eller i samband med förlossningen.  Tiden efter förlossningen är ofta en härlig tid. Samtidigt skall din kropp vänja sig vid nya vanor och rutiner som påverkar både sömn och livsstil.   Tanken med Mammamassagen är att lösa upp spänningar och lindra stelhet och smärta.

Har du blivit förlöst med kejsarsnitt?

Har du blivit förlöst med kejsarsnitt skall du följa din läkares rekommendationer och vänta minst i 5 veckor innan du lägger dig på magen på en massagebrits. Är du osäker vad som gäller dig, så kontakta alltid din läkare först innan du bokar in en massage.

Lymfdränage-Mammamassage

Lymfdränage som en del i Mamma massagen.

 

Hur kommer det gå till?

Du börjar med att lägga dig på bänken där du får en mjuk och rogivande lymfmassage av överkroppens framsida för att minska på eventuella vätskeansamlingar. Därefter får du bindvävsmassage med eller utan koppor på benen.

Sedan är det dags att för en djupgående massage eller en mjukare Medicinsk massage av säte, länd, höfter, rygg , nacke, skuldror och armar.

Slutligen får du 15 min fotmassage med en skön ekologisk olja eller fotkräm, som ökar cirkulationen i trötta och torra fötter.

Fotmassage för svullna och trötta fötter.

Fotmassage för svullna och trötta fötter.