Massage vid Avenyn? Body Therapy Göteborg.

Massage mitt i stan.

Centralt i Göteborg, vid Avenyn kan du boka in dig på en massage hos mig Annika, på Body Therapy Göteborg. Är du spänd i axlar, bröstrygg och nacke? Eller känner du dig svullen, trött och stel? Då är det dags att boka en massage!

Lymfdränage-Mammamassage
Massage mellan Avenyn och Heden – Body Therapy Göteborg.

Sensommaren är här. Kanske har du börjat jobba igen. Då är det lätt att tagga upp rejält efter en semester! Ofta med en känsla av att nu måste massa saker göras som blivit liggande under ledigheten. Därför är det lätt att börja höstens arbetsperiod på ett mindre bra sätt. Fullt påslag och med en tight och spänd kropp.

Det är alltså det perfekta läget att ta sin första massage! Massage är bra både för både stressreducering och för att hålla muskler och bindväv mjuka och elastiska.

Massage vid Avenyn

Naturligtvis finns det många andra bra saker som du kan tänka på att göra för att må bra. Det viktigaste är kanske ändå att röra på sig och träna, äta på ett sätt som får dig att må bra och se till att få återhämtning och sömn. Enligt en artikel i Veckans Affärer av Tomas ”Stressdoktorn” Danielsson så finns det en hel del man kan tänka på. Jag tycker man ska pröva olika sätt och saker och se vad som passar just en själv.

Sensommarfeeling – att få vadra på en öde sandstrand.

Massagens effekter.

Här listar jag några vanliga anledningar till varför jag tycker du ska gå regelbundet på massage:

 • Massage stimulerar immunförsvaret.
 • Blodcirkulationen ökar i musklerna och därför de blir mjuka och elastiska.
 • Lymfflödet stimuleras och ökar därför vid lymfmassage dränage.
 • Det finns en antiinflammatorisk effekt.
 • Stresshormoner minskar av massage och därför kommer du att få ett minskat stresspåslag.
 • Måbrahormonerna ökar, därmed får du ett ökat välmående.
 • Ärrbildning motverkas.
 • Spänningar i kroppen minskar, därför upplever du ofta att du blir smidigare och rörligare efter en massage.
 • Främjar återhämtningen efter träning och annan fysisk stress.
 • Minskar stresspåslag både mentalt och fysiskt. Därmed får du en snabbare återställning.
 • Ökar farten med att transportera ut slaggprodukter och vätska.
 • Du får bättre kroppskännedom efter och under en behandling.
 • Massage främjar en naturlig och djup andning.
 • Du sover bättre och du känner dig mer avslappnad och avspänd.

Massage nära dig?

Eftersom kliniken ligger centralt i Göteborg, mellan Avenyn och Heden så är det lätt att hitta hit.

Massage nära Avenyn och Heden – Kristinelundskliniken.

Det går lätt att ta sig hit till kliniken därför att det ligger så centralt. Det fungerar bra med både spårvagn, cykel eller bil. Eller du kan kanske till och med kan gå hit om du bor eller jobbar centralt i stan.

Vet du inte vilken massage du ska välja så föreslår jag att du läser vidare på min meny av massager. Sedan är det bara att boka direkt! Det gör att du lätt kan välja vad du behöver. Tycker du ändå det är svårt att veta vad du skall börja så hjälper jag gärna till. Då är det enklast att skicka ett mail på info@bodytherapy.se. Du kan naturligtvis boka en Svensk klassisk massage och pröva dig fram.

Välkommen!

Annika

Semesterstängt hos Body Therapy Göteborg.

Sommarledighet
Lite sommarledigt.

Semesterstängt i sommar?

Ja, så klart! Body Therapy kommer ha semesterstängt 3 – 15 Juli och sedan mellan 29 Juli – 19 Augusti. Nya tider från och med Augusti kommer att läggas upp i mitten av Juli i bokningskalendern.

Nu är det dags.

Nu är det då dags att ha semester och det finns faktiskt en hel del jag ser framemot att göra under mina lediga dagar. Det som jag framförallt kommer lägga mycket tid på är min familj, mina djur och min trädgård. jag vill ju också komma ut lite mer än vanligt i skogen. Sedan så vill jag läsa mycket och lyssna på musik.

Sommarlasning - Bodytherapygoteborg
Böcker att sluka under semestern.

Konsten att både ta det lugnt och vara aktiv!

Det där med böcker och musik, det är ett sätt för mig att sitta still en stund och låta kroppen få en paus. För andra kan det vara tvärtom förmodar jag. Man behöver röra sig och vara fysiskt aktiv. .

Jag tror det är superviktigt att man tänker efter vad man kan tänkas behöva när man är ledig. Är det att sitta och ta det lugnt eller är det att öka den fysiska aktiviteten lite. Det är lätt att lura sig. Är man som jag väldigt fysiskt aktiv under vardagarna, så är det lätt att ändå känna att det är fysiskt aktiv jag behöver vara när jag är ledig också. Sitter man mycket i vardagen så kan man ändå känna fysisk trötthet när man blir ledig. Då kanske man tror att det är sitta och vila man behöver. Som du säkert förstår så tror jag att det är det där andra vi behöver mer av, det vi inte brukar göra i massor i vardagen. Men ibland lurar vi oss själva.

Semesterstängt
Semesterstängt

Semesterstängt nu, men vi ses ses snart igen!

Mellan den 15 Juli till den 29 Juli så kommer jag finnas på kliniken. Då är du välkommen att boka in en massage. Sedan kommer jag att finnas tillgänglig från den 19 Augusti och framåt.

Vill du veta lite mer vad som kommer hända under hösten hos mig är det här under nyheter du får reda på det.

Ha en fantastisk sommar!

Kroppen – Hur tar du hand om din kropp?

Arbete vid dator

Brukar du tänka på hur du sitter och använder din kropp när du jobbar vid din dator?

Kroppen – en livslång relation att vårda.

Hur ofta tänker du på din kropp när du jobbar, slappar hemma i soffan eller är och handlar?

När vi tränar, tänker nog dom flesta på hur man rör sig och använder sin kropp. Men resten av tiden, då är vi kanske inte riktigt lika medvetna om vad vi utsätter våra kroppar för. Det är i alla fall inte jag. Så därför tyckte jag det var dags att fundera på vad jag kunde göra för att öka medvetenheten och minska skadliga rörelsemönster och positioner.

Som massör och som en ganska aktiv människa så vill jag ha en så stark och välfungerande kropp som möjligt. Men vad innebär det? Jag rör mig mycket under en normal arbetsdag, men också i mitt privatliv. Men precis som alla andra så sitter jag en del också.

Oavsett vad vi gör, så tror jag det är jätteviktigt att sträva efter att använda sin kropp på ett bra och naturligt sätt. Att minska skadliga, invanda rörelsemönster som blivit dåliga vanor. Positioner och rörelser som belastar vår kropp på mindre bra sätt.

Kroppen-Vikter

Tillhör du dom som tränar?

Träning för styrka, smidighet och balans.

Tillhör du den lilla gruppen i Sverige som tränar regelbundet? Då har du förhoppningsvis tränat så du är stark, smidig och dessutom har en god balans och en bra koordinationsförmåga.

Under åren har jag varierat min träning på olika sätt. Styrketräningen är det som är konstant och genomgående. För mig är det meditation och det gör att min kropp mår bra och är stark och tålig. Ibland kanske lite för tålig. Det gör att jag använder min kropp på ett rätt dumt sätt ibland. Och det kan jag göra, för jag har muskelstyrkan för det. Men det innebär inte att det är hälsosamt eller bra på något sätt. Gör jag det tillräckligt ofta skapar det ändå obalanser och kan skapa smärta. Det kan vara i situationer vid datorn, vid massagebänken eller halvliggande i halvvriden ställning i soffan tittande på en film.

Känner du igen dig?

taking a break

Tränar gör jag inte gärna…

Det är många av mina kunder som faktiskt inte alls är intresserade av att träna. En del har ont i kroppen och känner att de inte orkar eller vill träna. Andra tycker träning är väldigt tråkigt. Dom flesta rör sig ändå och är aktiva utifrån sin förmåga. Det tycker jag är fantastiskt bra. För att gå och röra på sig har visat sig ha en otroligt bra terapeutisk effekt, både mentalt och för vår kropp. Vi håller oss friskare helt enkelt. Men det innebär inte att vi rör oss på ett naturligt och funktionellt sätt.

Alexanderteknik  som ergonomi i vardagen.

Ett intressant och spännande sätt att förändra automatiska kroppsliga beteenden är Alexanderteknik. För mig är det fascinerande varje gång en ny insikt om hur jag använder, eller inte använder min kropp. dundrar in i mitt medvetande. Barbro Olsson är den Alexanderlärare jag använder mig av. Hon är helt enorm på att guida mig fram genom mina styrkor och svagheter med både bestämd och mjuk hand.

En viktig sak jag lärde mig under min senaste lektion som jag skulle vilja dela med mig av är att man inte skall träna på dom övningarna specifikt man gör tillsammans med sin lärare. Man skall ta med sig tänket in i vardagen. Träna i verkligheten. Så rätt som det är så kommer jag på det, så där mitt i något jag gör. Jag stannar upp i bråkdelen av en sekund. Stämmer av mig själv och gör det där vi tränat på just här och nu, i den aktivitet jag befinner mig i just då.

Vid en lite längre dag vid bänken är det lätt att börja slarva med ergonomin när det bara är någon massage kvar. Det kan också vara lätt att sjunka ihop på stolen när jag sätter mig. Att hänga över mobilen och fullkomligt strunta i kroppens väl och ve. Men det går att utan ansträngning hålla kroppen, på ett för kroppen behagligt och korrekt sätt, och ändå få vila.

Så enkelt det blev.

Ibland blir det så enkelt. Bara genom att medvetet tänka på några olika saker, som min andning, var jag har mina fötter och mitt huvud i relation till resten av kroppen, så blir det inte tungt eller belastande att stå dom där sista timmarna vid bänken. Jag hoppas få med det alltmer i både jobb och  vardagsliv. Jag anar att jag behöver träna.

För mig är det här ett skonsamt och härligt sätt att få in ergonomin i hela mitt liv. För det är ju inte bara på jobbet som vi använder våra kroppar. Det gör vi ju hela tiden. Fundera lite på hur du hanterar din kropp på ditt jobb och på din fritid. Tror du att du behöver bli lite bättre på ergonomi i vardagen?

Är du nyfiken på vad Alexanderteknik är?

Då tycker jag du ska testa Alexanderteknik minst några gånger. Du hittar Barbro på Viloplatsen. Vill du däremot lägga dig på bänken för att få en massage? Då är du välkommen! Det är en utmärkt kombination när du bestämt dig för att försöka göra något åt en kropp som bråkar och är missnöjd😉

Nybliven mamma – Prova Mammamassage!

Massage för nybliven mamma

Massage för nyblivna mammor.

Nybliven mamma – Mammamassage – Behandlingen är för dig som gått igenom en förlossning.

Är du nybliven mamma och har ömma, tighta och trötta muskler? Massage för nyblivna mammor är en behandling med fokus på återhämtning och uppmjukning av spända och stela muskler.

Som nybliven mamma kan du ha ont och vara trött i rygg och skulderparti? kanske av att lyfta och bära ditt barn? Har du vätska i benen efter förlossningen? Eller kanske har du huvudvärk och spänningar i nacke och käke? Varför inte pröva en Mammamassage i så fall?  För precis som att massage kan vara väldigt bra under en graviditet och som en förberedelse inför förlossningen, så kan en massage även hjälpa kroppen att återhämta sig och stilla sig efter en förlossning. Dessutom får du de positiva mentala effekterna på köpet.

Mammamassage

Nybliven mamma – Mammamassage?

Mammamassage

Massagen för nyblivna mammor kan vara en djupgående eller lättare Medicinsk massage. Behandlingen fokuserar framförallt på rygg och länd, men också skuldror, nacke och armar. Det är oftast här som det sitter spänningar. Spänningar och smärtor som kan ha kommit i samband med att du var gravid, eller i samband med förlossningen.  Tiden efter förlossningen är ofta en härlig tid. Samtidigt skall din kropp vänja sig vid nya vanor och rutiner som påverkar både sömn och livsstil.   Tanken med Mammamassagen är att lösa upp spänningar och lindra stelhet och smärta.

Har du blivit förlöst med kejsarsnitt?

Har du blivit förlöst med kejsarsnitt skall du följa din läkares rekommendationer och vänta minst i 5 veckor innan du lägger dig på magen på en massagebrits. Är du osäker vad som gäller dig, så kontakta alltid din läkare först innan du bokar in en massage.

Lymfdränage-Mammamassage

Lymfdränage som en del i Mamma massagen.

 

Hur kommer det gå till?

Du börjar med att lägga dig på bänken där du får en mjuk och rogivande lymfmassage av överkroppens framsida för att minska på eventuella vätskeansamlingar. Därefter får du bindvävsmassage med eller utan koppor på benen.

Sedan är det dags att för en djupgående massage eller en mjukare Medicinsk massage av säte, länd, höfter, rygg , nacke, skuldror och armar.

Slutligen får du 15 min fotmassage med en skön ekologisk olja eller fotkräm, som ökar cirkulationen i trötta och torra fötter.

Fotmassage för svullna och trötta fötter.

Fotmassage för svullna och trötta fötter.

Gravidmassage och massage för mammor.

Gravidmassage eller massage för nyblivna mammor – dags att boka vårens sköna, avkopplande massage!

Gravidmassage och massage för nyblivna mammor – Under senvåren kommer du kunna boka in en Mammamassage hos mig också. Som alltid kommer den nya behandlingen erbjudas till ett reducerat pris den första tiden.

Massage när du är gravid.

Under en längre tid har jag jobbat med Medicinsk massageterapi och massage. Det gör att jag är van och expert på just massage. Det tror jag är bra även när det gäller Gravidmassage. Du kan känna dig trygg när du kommer till mig. Du kommer få en proffesionell behandling på en bekväm gravidkudde. Det innebär att du kan ligga på mage och få massage på baksidan av kroppen vilket dom flesta tycker är riktigt skönt.

När du kommer till mig på Gravidmassage ligger fokus på att minska spänningar och ömhet i länd, säte, rygg, skuldror och nacke. Är du tung i benen och trött i fötterna är det också en självklar del av massagen.

En av dom viktigaste anledningarna till att du skall välja Gravidmassage är att det frisätter måbrahormon. När du får en djupgående behandling stimuleras kroppen cirkulation och då aktiveras bl a måbrahormonen. När du har en välfungerande cirkulation, så har du också en bra grund för en välfungerande kropp och ett stärkt immunförsvar. Du kommer att öka på ditt måbrakapital.

Gravid kvinna på massagebänk får massage

Nybliven mamma – Mammamassage

Är du nybliven mamma? Massage för nyblivna mammor kommer vara en behandling där vi inriktar oss på återhämtning och uppmjukning av spända och tighta muskler. Behandlingen är för dig som gått igenom en förlossning.

Har du ömma, tighta och trötta muskler? Har du ont i rygg och skulderparti av att lyfta och bära ditt barn? Har du vätska i benen efter förlossningen? Eller kanske har du huvudvärk och spänningar i nacke och käke? Då kan det vara en riktigt bra idé att boka in en massage för nyblivna mammor. För precis som att massage kan vara väldigt effektivt för kroppen under en graviditet och som en förberedelse inför förlossningen, så kan en massage även hjälpa kroppen att återhämta sig och stilla sig efter en förlossning.

Mammamassage är för alla kvinnor som fött barn.

Massagen för nyblivna mammor kommer vara en djupgående medicinsk massage. Jag kommer framförallt behandla din rygg och länd, men också skuldror, nacke och armar. Här sitter ofta spänningar och smärtor som kan ha kommit i samband med att du var gravid, eller i samband med förlossningen.  Tiden efter förlossningen är ofta en härlig tid. Samtidigt skall din kropp vänja sig vid nya vanor och rutiner som påverkar både sömn och stressnivåer.  Tanken med Mammamassagen är att lösa upp spänningar och lindra stelhet och smärta.

Hur kommer det gå till?

Mammamassagen finns inte att boka ännu utan kommer finnas som bokningsbar först under maj månad hos mig. Då kommer det också finnas mer information om både massagen och det praktiska runt om kring kommer att fungera. Så är du intresserad eller om du vet någon som kanske är det så håll lite utkik under maj.

 

Bodytherapygöteborg

Hawaiiansk massage & Hot Stonemix – Vårens erbjudande.

Hot stone-Hawaiiansk massage-erbjudande göteborg

Hot stone & Hawaiiansk massage i energigivande kombination.

Hawaiiansk – Hot Stone massagemix.

Vårens Erbjudande – Hawaiiansk massage kombinerat med varma stenar. Jag hoppas det är precis vad du längtar efter nu under vårmånaderna. Erbjudandet gäller till och med 1:a Juni. Det är en lite längre behandling på 110 minuter till priset av 1200 kr.

Det är en böljande, vitaliserande och kraftfull helkroppsbehandling där de typiska Hawaiianska greppen görs med och utan varma stenar. Den energiska, flödade rytmen är vad som utmärker behandlingen. Man brukar säga att den Hawaiianska massage utförs med rörelser som påminner om havets vågor.

Hot Stone och Hawaiiansk massge? Passar det ihop?

I behandlingen kommer jag använda stenarna som en integrerad del i den Hawaiianska behandlingen. Det blir en förstärkt Hawaiiansk massage, skulle jag vilja säga. Så jag tycker det är en självklar kombination där jag som massör kan förstärka det bästa hos båda behandlingarna. Varma Stenar går att använda på många olika sätt och med olika syften. Här får det bli en del av det böljande, flödande och energigivande.

Massagedags - Nya behandlingar och erbjudande.

Tid för massage – Hawaiiansk & Hot Stone massagemix – Vårens erbjudande!

Varför Hawaiiansk – Hot Stone massagemix?

Det är en djupgående och skön behandling som hjälper dig att gå ned i varv och slappna av. Men det är också en behandling som ger energi och upplevs som vitaliserande. 

Massagen är speciellt bra mot spända muskler, dålig blodcirkulation och stress.

Massagemixen hjälper blod- och lyfmcirkulationen att öka och immunförsvaret stärks. Massagebehandlingen frisätter dessutom kroppens eget endorfin som har en smärtlindrande effekt och du får en ökad produktion av hormonet oxytocin som gör dig lugn och harmonisk.

Dags att boka en massage?

Boka kan du gör via länken ovan eller från hemsida. Vill du veta något speciellt om behandlingen är det enklaste att maila mig på info@bodytherapy.se så svarar jag så snart jag kan.

Kristinelundskliniken har ny hemsida.

Vi finns på Kristinelundsgatan 13, mellan Avenyn och Heden.

Vi finns på Kristinelundsgatan 13, mellan Avenyn och Heden.

Kristinelundskliniken har fått en ny fin hemsida.

Nu är Kristinelundsklinikens hemsida uppe och i ny tappning. Där kan du se vilka vi är som är verksamma på kliniken och hur du når oss. Här finns läkare, psykologer, kiropraktor och så jag då, som är massör.

Kristinelundskliniken ligger väldigt centralt mellan Avenyn och Heden. Det är nära både till buss, spårvagnar och parkeringshus. Parkeringshus finns faktisk i samma hus som vi är i.

Här hittar du mig.

Här hittar du mig.

Här hittar du mig.

Kommer du in från Kristinelundsgatan 13, så kommer du in i en korridor där jag har mitt rum ganska direkt till vänster. Mitt namn och Massör står på skylten över dörren. När du kommer fram till oss föreslår jag att du går och sätter dig i väntrummet först. Sedan kommer jag och hämtar dig när det är dags för din tur. Väntrummet är lite längre bort i korridoren.

Den nya hemsida.

Vår nya hemsida hittar du på Kristinelundskliniken.

Dom flesta av oss på kliniken har en egen hemsida dessutom som du kan gå vidare till från Kristinelundsklinikens sida. På våra egna hemsidor får du veta mer om vilka vi är och vilka tjänster vi erbjuder och hur du kontaktar oss.

Vill du boka tid hos mig?

Vill du boka en tid hos mig är det min hemsida som gäller. Då går du in under boka tid så kommer du till min bokningstjänst direkt.

Svårt att hitta en ledig tid?

Just nu är det väldigt fullt i min kalender. Jag jobbar på så mycket jag håller för. För mig är det viktigt att ha glädje, energi och kvalitet för att du ska få en bra massagebehandling därför har jag svårt att klämma in någon extra just nu.

Men är det så att du inte hittar en tid inom den närmsta tiden?  Då kan du  boka in dig lite längre fram och skriva i meddelandet att du är intresserad av en tid tidigare om det dyker upp. Ibland så avbokas ju nån behandling och då blir det en ledig tid där.

Du är hjärtligt välkommen!

Kriatinelundakkinikens nya hemsida uppe

Kristinelundsklinikens nya hemsida uppe i etern.

Annika-bodytherapygoteborglogga Body Therapy Göteborg

 

 

Gravid och värk i axlar och rygg?

Gravidmassage när du har värk.

Gravid och värk i rygg och axlar.

Gravid och värk i rygg och axlar?

Massage för dig som är gravid och har värk fungerar alldeles utmärkt. Det ger dig både lindring om du har värk i rygg, axlar, nacke eller om du känner dig svullen. Det är också en stund för avkoppling, en stund för dig. Hos mig ligger du på en specialdesignad kudde för gravida. Det gör att du kan ligga på mage på bänken vilket många gravida som kommer till mig tycker är jätteskönt.

Det blir precis som under en vanlig massagebehandling. Du kan få en riktigt bra massage av baksidan också eftersom jag kommer åt på ett bra sätt och samtidigt som du ligger bekvämt.

Det är många gravida som får värk i rygg och axlar någon gång under graviditeten. Då kan det ju vara jätteskönt av få en massage som lindrar och får din kropp att slappna av.

Vad brukar hjälpa dig som är gravid och har värk?

Det är ju väldigt olika hur man mår under en graviditet. Dom flesta har behov av avspänning och avkoppling. Ju längre fram i graviditeten du kommer desto påtagligare blir det att din kropp förändras på olika sätt. Du ökar i vikt, du kan bli lite svullen och som sagt få olika besvär som påverkar din rörelseförmåga.

Träning när du är gravid.

För att upprepa ett återkommande mantra så är det ju bra att vara igång och röra på sig. Det gäller naturligtvis även dig som är gravid. Det är alltid bra att ha en god grundfysik och att röra på sig utifrån sina egna förutsättningar regelbundet.

Gravidmassage som komplement.

Massage under graviditeten har visat sig ha mycket positiva effekter . Gravidmassage är ett effektivt komplement till träning. Du kan gå på massage regelbundet för att öka på ditt välmående.

Vad säger forskningen om massage för gravida?

Forskning visar på minskad smärta i ben och rygg. Så är du gravid och värk här så hjälper oftast massage. Man har också sett att oro, stress, sömnlöshet och depression minskar vid massage under graviditeten.  Behandlingen hjälper också mot svullna händer, armar, ben och fötter.

Har du något av de här besvären så tycker jag du absolut skall testa och se om du kan få lite lindring av massage. Hos mig kan du boka en massage via min hemsida.

Massage på gravidkudden

Hos mig ligger du på en bekväm gravidkudde.

När skall man inte boka in en Gravidmassage.

Har du problem av något slag som är kopplade till graviditeten skall du alltid konsultera din läkare eller Barnmorska innan du bokar in dig på en massage. För övrigt är det samma som gäller vid massage generellt.

Annika

logga Body Therapy Göteborg

Det gör ont-men vart?

Vart gör det ont?

Det gör ont! Det är inte alltid så lätt att förklara vart smärtan sitter. Dom flesta kan beskriva att dom har ont i ett område – som en axel, nacken eller länden. En del kan beskriva en specifik punkt där smärtan sitter. Men skillnaden kan vara rätt stor mellan vart du som har ont känner smärta och vart orsaken/orsakerna till smärtan kommer ifrån. Ofta är det dessutom fler kroppsområden som är påverkade än just där man har ont.

Varför får jag inte bara massage där det gör ont?

Ett förenklat svar, är att det nästan alltid är flera muskler/områden inblandade när det gör ont. Utifrån min utkikspunkt som massör är inte en muskel en isolerad ö i vår kropp. En muskel hänger ihop med andra muskler, fascia, bindväv och leder. Det blir som ett nätverk som är ihopkopplat och som påverkar varandra. Får man en skada eller får ont av en någon anledning så skyddar vår kropp automatiskt dom områden där vi har vår störning. Det i sin tur leder snabbt till obalanser och kompensationer som påverkar resten av närområdet. Sedan så sprider det sig om det får fortgå och ibland kan stora delar av vår kropp påverkas och det uppstår obalanser globalt. Har obalanserna funnits ett tag tror man till och med att centrala nervsystemet ändrat uppfattning om vad som är normalt.

Det kommer alltså oftast inte hjälpa i längden att bara massera där du känner smärtan. Så därför tycker jag att det är bra för dig att jag  kikar på din kroppshållning,  masserar och känner hur din kropp känns på mer än ett ställe.

Djupgående massage med tester för att se vilka områden som är inblandade i ditt smärtområde.

Det gör ont! Varför masserar du inte bara där jag har ont? Ibland behöver jag testa din rörelseförmåga för att kunna hitta vilka områden som är inblandade i ditt smärtområde.

En muskel eller ett helt system?

Man brukar säga, att har man en obalans i kroppen så är ofta några muskelgrupper förkortade och spända. Andra är försvagade och slappa. Enligt min erfarenhet så är det de korta och spända musklerna jag behöver massera. De som är försvagade behöver ju tränas upp istället om vi vill få till en balans.

En teori som Tom Myers lyft fram är att det är fascilinjerna som håller oss uppe.  Han menar att muskler också påverkar vävnader genom hela kroppen genom just fascians struktur och sammankopplingar. Dom här sammankopplingarna brukar man kalla fascialinjer. Det är ytlig och djup bindväv som kan vara lös eller spänd. Dessutom är det ligament och hinnor. Det är som band eller stråk av bindväv som går bland muskler och organ. All vävnad ingår i det nätverk som fascian bildar. Fascialinjerna går tydligt att se och separera från övrig vävnad.

Så om jag noterar att delar av din kropp är blockerad och muskler är blockade i statiska lägen, då är den extracellulära matrixen tunnare och hinnor kan ha fastnat i varandra.  Extracellulära matrixen är en grundsubstans där celler och kroppens olika delar kan kommunicera och ge varandra näring.

Räcker det att bara ta massage?

Jag tror att det är bra att tänka stort här. Så svaret är nej generellt. Men det är bättre med en eller flera massager än ingenting alls.

Nu är det ju så att alla inte gillar att träna.  Man kan ju träna som ett intresse tänker jag. Man tycker det är riktigt kul och lägger mycket tid och energi på det. Men ibland behöver man stärka svaga delar i kroppen och öka sitt hälsokapital generellt. Även i en kropp som bär på smärta och stelhet. Då gäller det att bestämma sig och skapa rutiner för att lägga in lite riktade övningar i vardagen till att börja med. Det behöver inte ta mycket av din tid och jag tror dom flesta får in det rätt enkelt i sin vardag. Man vill ju inte ha ont och vara stel.

Jag tror att man skall börja i mycket små steg, som är grundade i en ärlig och tydlig motivation. Men jag tror också det är jätteviktigt att man får kunskap och information som är trovärdig för en som gör att man förstår vikten av att faktisk ändra på lite vanor och ovanor i sin vardag.

 

Smärta-obalanser-massage-

Hur påverkar det här din massage?

Jag hoppas det blivit tydligt att det behövs ett mer globalt tänk kring smärta och kroppen. Det finns flera olika teorier och tankar kring smärta och hur vår kropp fungerar när det gäller rörelseförmåga och styrka. Det är överbelastning och dålig rörlighet som gör att fascian och musklerna till slut blir allt stummare. Cellerna i det påverkade området får allt sämre näring och vätska och man hamnar i en ond cirkel, smärta och obalanser.

Med det här resonemanget så tycker jag det blir rätt tydligt att det inte är en punkt eller ett litet område på kroppen bara som jag som massör skall checka av och kanske behandla.

Fascail movement

Vill du så kan jag ge tips om vad och hur du kan göra själv också. Men först krävs det att jag själv har kunnat få en uppfattning om vad som behöver balanseras upp.Annika-body-therapy-goteborg

Logotyp body therapy

Stress Treatment Massage – pröva nu!

Relax -stress treatment massage

Stress Treatment Massage erbjudande och Prova på!

Under 2018 har det blivit väldigt tydligt för mig att många önskar hitta ett sätt att minska sin stress, både kroppsligt och mentalt. Årets första erbjudande blir alltså en möjlighet att pröva på en ny behandlingsserie. Som det hörs så är det en behandling som riktar in sig på att få dig och din kropp att slappna av och gå ned i varv – Stress Treatment Massage.

Varför inte bara ta en massage?

Det kan man absolut göra. För många fungerar det utmärkt. Men jag har under året som gått hört en hel del personer uppskatta lymfmassage/lymfdränage just för att det är mjukt och lugnt. Dom säger att det just den här behandlingen gör att dom kopplar av på ett helt annat sätt än när man får en massage som “ska kännas lite”. Lymfmassage kommer därför vara en mycket bra del tillsammans med många andra tekniker från mitt massagebibliotek, i mitt nya behandlingspaket.  Tekniker som jag kan använda för att uppnå en bättre nedvarvning och avkoppling muskelärt och mentalt. Det finns en hel del belägg för att massage faktiskt hjälper mot stress på flera olika sätt. Det här är ett sätt för mig att göra en tydligt och spetsad massagebehandling mot just stress för dig som känner att du behöver just det.

ta första steget - boka en stress treatment massage!

Ta första steget nu -Boka en Stress Treatment Massage

Hur går behandlingen till?

Behandlingen är en serie på totalt 4 behandlingar. Vid första behandlingstillfället kommer vi börja med ett samtal kring din hur din hälsosituation ser ut och hur vi kan lägga upp behandlingsserien. Första besöket är ett fristående tillfälle. Sedan kan du boka in dig på ett paket på 3 massagebehandlingar till om du är nöjd och vill fortsätta din Stress Streatment Massage.

hälsokonsultiation-body therapy goteborg

Naturligtvis blir det massage också. Jag behöver ha dig på bänken för att veta hur jag ska gå vidare för att kunna ge dig en passande behandling. Vad jag känner under mina händer och hur du reagerar på olika tryck och beröring kommer påverka hur jag tycker vi skall lägga upp behandlingen.

trygg massage

Dom följande tre gångerna jobbar vi vidare. Jag med stort gehör och känsliga händer. Du kommunicerar och är tydligt om något i behandlingen gör att du inte kan slappna av. Det kan vara att det gör lite ont eller är lite obehagligt. Att du känner dig otrygg för du inte förstår vad eller varför jag gör något. Min förhoppning är att vi skall hitta inom vilken radie din bekvämlighetszon ligger. Vi vill ju att du bara kan koppla av och inte behöver säga någonting, eller hur! Att vara tyst och känna var och hur du får massage är ett bra sätt att göra mindfulness eller meditera över närvaro i kroppen. Du blir närvarande i nuet, som man brukar säga.

Varför skall jag gå flera gånger?

Det kanske självklara svaret är att du kommer behöva det om du är uppe i varv och har en stressig vardag. För en del tar det tid att hitta sin plats på bänken och kunna koppla av när man är uppe i ett högt tempo. För andra vet jag att behovet är att få ett återkommande avbrott med total avkoppling. Naturligtvis kan du boka in fler gånger efter din första behandlingspaket.

Hjälper den här behandlingen mot smärta?

Ja, det kan den absolut göra. Det finns forskning som visar på att massage hjälper mot huvudvärk och besvär i ländryggen t ex. I och med att du slappnar av muskelärt och mentalt kan det ge minskad smärta. Har du smärta som är orsakad av att du spänner dig så kan det hjälpa med Stress Treatment Massage. Och spänner sig gör man ofta om man är stressad. Vi drar upp axlarna, spänner magen eller ansiktet och en del av oss spänner hela kroppen. Ibland är vi medvetna om det ibland är vi helt omedvetna. Oavsett behöver kroppen få en vila och lära sig att hitta tillbaka till en mer relaxad kroppspositionering.

Hur gör jag för att boka in mig på en Prova på?

Du gör som vanligt! Du går in på “Boka behandling” i menyn överst på sidan. Där kan du boka in dig på “Stress Treatment Massage – prova på/erbjudande”. Vill du boka in dig direkt på dom nästföljande behandlingarna så hittar du det under “Stress Treatment Massage – 3 behandlingar”

 

Annika-body-therapy-goteborgLogotyp body therapy