Hawaiiansk massage & Hot Stonemix – Vårens erbjudande.

Hot stone-Hawaiiansk massage-erbjudande göteborg

Hot stone & Hawaiiansk massage i energigivande kombination.

Hawaiiansk – Hot Stone massagemix.

Vårens Erbjudande – Hawaiiansk massage kombinerat med varma stenar. Jag hoppas det är precis vad du längtar efter nu under vårmånaderna. Erbjudandet gäller till och med 1:a Juni. Det är en lite längre behandling på 110 minuter till priset av 1200 kr.

Det är en böljande, vitaliserande och kraftfull helkroppsbehandling där de typiska Hawaiianska greppen görs med och utan varma stenar. Den energiska, flödade rytmen är vad som utmärker behandlingen. Man brukar säga att den Hawaiianska massage utförs med rörelser som påminner om havets vågor.

Hot Stone och Hawaiiansk massge? Passar det ihop?

I behandlingen kommer jag använda stenarna som en integrerad del i den Hawaiianska behandlingen. Det blir en förstärkt Hawaiiansk massage, skulle jag vilja säga. Så jag tycker det är en självklar kombination där jag som massör kan förstärka det bästa hos båda behandlingarna. Varma Stenar går att använda på många olika sätt och med olika syften. Här får det bli en del av det böljande, flödande och energigivande.

Massagedags - Nya behandlingar och erbjudande.

Tid för massage – Hawaiiansk & Hot Stone massagemix – Vårens erbjudande!

Varför Hawaiiansk – Hot Stone massagemix?

Det är en djupgående och skön behandling som hjälper dig att gå ned i varv och slappna av. Men det är också en behandling som ger energi och upplevs som vitaliserande. 

Massagen är speciellt bra mot spända muskler, dålig blodcirkulation och stress.

Massagemixen hjälper blod- och lyfmcirkulationen att öka och immunförsvaret stärks. Massagebehandlingen frisätter dessutom kroppens eget endorfin som har en smärtlindrande effekt och du får en ökad produktion av hormonet oxytocin som gör dig lugn och harmonisk.

Dags att boka en massage?

Boka kan du gör via länken ovan eller från hemsida. Vill du veta något speciellt om behandlingen är det enklaste att maila mig på info@bodytherapy.se så svarar jag så snart jag kan.

Kristinelundskliniken har ny hemsida.

Vi finns på Kristinelundsgatan 13, mellan Avenyn och Heden.

Vi finns på Kristinelundsgatan 13, mellan Avenyn och Heden.

Kristinelundskliniken har fått en ny fin hemsida.

Nu är Kristinelundsklinikens hemsida uppe och i ny tappning. Där kan du se vilka vi är som är verksamma på kliniken och hur du når oss. Här finns läkare, psykologer, kiropraktor och så jag då, som är massör.

Kristinelundskliniken ligger väldigt centralt mellan Avenyn och Heden. Det är nära både till buss, spårvagnar och parkeringshus. Parkeringshus finns faktisk i samma hus som vi är i.

Här hittar du mig.

Här hittar du mig.

Här hittar du mig.

Kommer du in från Kristinelundsgatan 13, så kommer du in i en korridor där jag har mitt rum ganska direkt till vänster. Mitt namn och Massör står på skylten över dörren. När du kommer fram till oss föreslår jag att du går och sätter dig i väntrummet först. Sedan kommer jag och hämtar dig när det är dags för din tur. Väntrummet är lite längre bort i korridoren.

Den nya hemsida.

Vår nya hemsida hittar du på Kristinelundskliniken.

Dom flesta av oss på kliniken har en egen hemsida dessutom som du kan gå vidare till från Kristinelundsklinikens sida. På våra egna hemsidor får du veta mer om vilka vi är och vilka tjänster vi erbjuder och hur du kontaktar oss.

Vill du boka tid hos mig?

Vill du boka en tid hos mig är det min hemsida som gäller. Då går du in under boka tid så kommer du till min bokningstjänst direkt.

Svårt att hitta en ledig tid?

Just nu är det väldigt fullt i min kalender. Jag jobbar på så mycket jag håller för. För mig är det viktigt att ha glädje, energi och kvalitet för att du ska få en bra massagebehandling därför har jag svårt att klämma in någon extra just nu.

Men är det så att du inte hittar en tid inom den närmsta tiden?  Då kan du  boka in dig lite längre fram och skriva i meddelandet att du är intresserad av en tid tidigare om det dyker upp. Ibland så avbokas ju nån behandling och då blir det en ledig tid där.

Du är hjärtligt välkommen!

Kriatinelundakkinikens nya hemsida uppe

Kristinelundsklinikens nya hemsida uppe i etern.

Annika-bodytherapygoteborglogga Body Therapy Göteborg

 

 

Gravid och värk i axlar och rygg?

Gravidmassage när du har värk.

Gravid och värk i rygg och axlar.

Gravid och värk i rygg och axlar?

Massage för dig som är gravid och har värk fungerar alldeles utmärkt. Det ger dig både lindring om du har värk i rygg, axlar, nacke eller om du känner dig svullen. Det är också en stund för avkoppling, en stund för dig. Hos mig ligger du på en specialdesignad kudde för gravida. Det gör att du kan ligga på mage på bänken vilket många gravida som kommer till mig tycker är jätteskönt.

Det blir precis som under en vanlig massagebehandling. Du kan få en riktigt bra massage av baksidan också eftersom jag kommer åt på ett bra sätt och samtidigt som du ligger bekvämt.

Det är många gravida som får värk i rygg och axlar någon gång under graviditeten. Då kan det ju vara jätteskönt av få en massage som lindrar och får din kropp att slappna av.

Vad brukar hjälpa dig som är gravid och har värk?

Det är ju väldigt olika hur man mår under en graviditet. Dom flesta har behov av avspänning och avkoppling. Ju längre fram i graviditeten du kommer desto påtagligare blir det att din kropp förändras på olika sätt. Du ökar i vikt, du kan bli lite svullen och som sagt få olika besvär som påverkar din rörelseförmåga.

Träning när du är gravid.

För att upprepa ett återkommande mantra så är det ju bra att vara igång och röra på sig. Det gäller naturligtvis även dig som är gravid. Det är alltid bra att ha en god grundfysik och att röra på sig utifrån sina egna förutsättningar regelbundet.

Gravidmassage som komplement.

Massage under graviditeten har visat sig ha mycket positiva effekter . Gravidmassage är ett effektivt komplement till träning. Du kan gå på massage regelbundet för att öka på ditt välmående.

Vad säger forskningen om massage för gravida?

Forskning visar på minskad smärta i ben och rygg. Så är du gravid och värk här så hjälper oftast massage. Man har också sett att oro, stress, sömnlöshet och depression minskar vid massage under graviditeten.  Behandlingen hjälper också mot svullna händer, armar, ben och fötter.

Har du något av de här besvären så tycker jag du absolut skall testa och se om du kan få lite lindring av massage. Hos mig kan du boka en massage via min hemsida.

Massage på gravidkudden

Hos mig ligger du på en bekväm gravidkudde.

När skall man inte boka in en Gravidmassage.

Har du problem av något slag som är kopplade till graviditeten skall du alltid konsultera din läkare eller Barnmorska innan du bokar in dig på en massage. För övrigt är det samma som gäller vid massage generellt.

Annika

logga Body Therapy Göteborg

Det gör ont-men vart?

Vart gör det ont?

Det gör ont! Det är inte alltid så lätt att förklara vart smärtan sitter. Dom flesta kan beskriva att dom har ont i ett område – som en axel, nacken eller länden. En del kan beskriva en specifik punkt där smärtan sitter. Men skillnaden kan vara rätt stor mellan vart du som har ont känner smärta och vart orsaken/orsakerna till smärtan kommer ifrån. Ofta är det dessutom fler kroppsområden som är påverkade än just där man har ont.

Varför får jag inte bara massage där det gör ont?

Ett förenklat svar, är att det nästan alltid är flera muskler/områden inblandade när det gör ont. Utifrån min utkikspunkt som massör är inte en muskel en isolerad ö i vår kropp. En muskel hänger ihop med andra muskler, fascia, bindväv och leder. Det blir som ett nätverk som är ihopkopplat och som påverkar varandra. Får man en skada eller får ont av en någon anledning så skyddar vår kropp automatiskt dom områden där vi har vår störning. Det i sin tur leder snabbt till obalanser och kompensationer som påverkar resten av närområdet. Sedan så sprider det sig om det får fortgå och ibland kan stora delar av vår kropp påverkas och det uppstår obalanser globalt. Har obalanserna funnits ett tag tror man till och med att centrala nervsystemet ändrat uppfattning om vad som är normalt.

Det kommer alltså oftast inte hjälpa i längden att bara massera där du känner smärtan. Så därför tycker jag att det är bra för dig att jag  kikar på din kroppshållning,  masserar och känner hur din kropp känns på mer än ett ställe.

Djupgående massage med tester för att se vilka områden som är inblandade i ditt smärtområde.

Det gör ont! Varför masserar du inte bara där jag har ont? Ibland behöver jag testa din rörelseförmåga för att kunna hitta vilka områden som är inblandade i ditt smärtområde.

En muskel eller ett helt system?

Man brukar säga, att har man en obalans i kroppen så är ofta några muskelgrupper förkortade och spända. Andra är försvagade och slappa. Enligt min erfarenhet så är det de korta och spända musklerna jag behöver massera. De som är försvagade behöver ju tränas upp istället om vi vill få till en balans.

En teori som Tom Myers lyft fram är att det är fascilinjerna som håller oss uppe.  Han menar att muskler också påverkar vävnader genom hela kroppen genom just fascians struktur och sammankopplingar. Dom här sammankopplingarna brukar man kalla fascialinjer. Det är ytlig och djup bindväv som kan vara lös eller spänd. Dessutom är det ligament och hinnor. Det är som band eller stråk av bindväv som går bland muskler och organ. All vävnad ingår i det nätverk som fascian bildar. Fascialinjerna går tydligt att se och separera från övrig vävnad.

Så om jag noterar att delar av din kropp är blockerad och muskler är blockade i statiska lägen, då är den extracellulära matrixen tunnare och hinnor kan ha fastnat i varandra.  Extracellulära matrixen är en grundsubstans där celler och kroppens olika delar kan kommunicera och ge varandra näring.

Räcker det att bara ta massage?

Jag tror att det är bra att tänka stort här. Så svaret är nej generellt. Men det är bättre med en eller flera massager än ingenting alls.

Nu är det ju så att alla inte gillar att träna.  Man kan ju träna som ett intresse tänker jag. Man tycker det är riktigt kul och lägger mycket tid och energi på det. Men ibland behöver man stärka svaga delar i kroppen och öka sitt hälsokapital generellt. Även i en kropp som bär på smärta och stelhet. Då gäller det att bestämma sig och skapa rutiner för att lägga in lite riktade övningar i vardagen till att börja med. Det behöver inte ta mycket av din tid och jag tror dom flesta får in det rätt enkelt i sin vardag. Man vill ju inte ha ont och vara stel.

Jag tror att man skall börja i mycket små steg, som är grundade i en ärlig och tydlig motivation. Men jag tror också det är jätteviktigt att man får kunskap och information som är trovärdig för en som gör att man förstår vikten av att faktisk ändra på lite vanor och ovanor i sin vardag.

 

Smärta-obalanser-massage-

Hur påverkar det här din massage?

Jag hoppas det blivit tydligt att det behövs ett mer globalt tänk kring smärta och kroppen. Det finns flera olika teorier och tankar kring smärta och hur vår kropp fungerar när det gäller rörelseförmåga och styrka. Det är överbelastning och dålig rörlighet som gör att fascian och musklerna till slut blir allt stummare. Cellerna i det påverkade området får allt sämre näring och vätska och man hamnar i en ond cirkel, smärta och obalanser.

Med det här resonemanget så tycker jag det blir rätt tydligt att det inte är en punkt eller ett litet område på kroppen bara som jag som massör skall checka av och kanske behandla.

Fascail movement

Vill du så kan jag ge tips om vad och hur du kan göra själv också. Men först krävs det att jag själv har kunnat få en uppfattning om vad som behöver balanseras upp.Annika-body-therapy-goteborg

Logotyp body therapy

Stress Treatment Massage – pröva nu!

Relax -stress treatment massage

Stress Treatment Massage erbjudande och Prova på!

Under 2018 har det blivit väldigt tydligt för mig att många önskar hitta ett sätt att minska sin stress, både kroppsligt och mentalt. Årets första erbjudande blir alltså en möjlighet att pröva på en ny behandlingsserie. Som det hörs så är det en behandling som riktar in sig på att få dig och din kropp att slappna av och gå ned i varv – Stress Treatment Massage.

Varför inte bara ta en massage?

Det kan man absolut göra. För många fungerar det utmärkt. Men jag har under året som gått hört en hel del personer uppskatta lymfmassage/lymfdränage just för att det är mjukt och lugnt. Dom säger att det just den här behandlingen gör att dom kopplar av på ett helt annat sätt än när man får en massage som “ska kännas lite”. Lymfmassage kommer därför vara en mycket bra del tillsammans med många andra tekniker från mitt massagebibliotek, i mitt nya behandlingspaket.  Tekniker som jag kan använda för att uppnå en bättre nedvarvning och avkoppling muskelärt och mentalt. Det finns en hel del belägg för att massage faktiskt hjälper mot stress på flera olika sätt. Det här är ett sätt för mig att göra en tydligt och spetsad massagebehandling mot just stress för dig som känner att du behöver just det.

ta första steget - boka en stress treatment massage!

Ta första steget nu -Boka en Stress Treatment Massage

Hur går behandlingen till?

Behandlingen är en serie på totalt 4 behandlingar. Vid första behandlingstillfället kommer vi börja med ett samtal kring din hur din hälsosituation ser ut och hur vi kan lägga upp behandlingsserien. Första besöket är ett fristående tillfälle. Sedan kan du boka in dig på ett paket på 3 massagebehandlingar till om du är nöjd och vill fortsätta din Stress Streatment Massage.

hälsokonsultiation-body therapy goteborg

Naturligtvis blir det massage också. Jag behöver ha dig på bänken för att veta hur jag ska gå vidare för att kunna ge dig en passande behandling. Vad jag känner under mina händer och hur du reagerar på olika tryck och beröring kommer påverka hur jag tycker vi skall lägga upp behandlingen.

trygg massage

Dom följande tre gångerna jobbar vi vidare. Jag med stort gehör och känsliga händer. Du kommunicerar och är tydligt om något i behandlingen gör att du inte kan slappna av. Det kan vara att det gör lite ont eller är lite obehagligt. Att du känner dig otrygg för du inte förstår vad eller varför jag gör något. Min förhoppning är att vi skall hitta inom vilken radie din bekvämlighetszon ligger. Vi vill ju att du bara kan koppla av och inte behöver säga någonting, eller hur! Att vara tyst och känna var och hur du får massage är ett bra sätt att göra mindfulness eller meditera över närvaro i kroppen. Du blir närvarande i nuet, som man brukar säga.

Varför skall jag gå flera gånger?

Det kanske självklara svaret är att du kommer behöva det om du är uppe i varv och har en stressig vardag. För en del tar det tid att hitta sin plats på bänken och kunna koppla av när man är uppe i ett högt tempo. För andra vet jag att behovet är att få ett återkommande avbrott med total avkoppling. Naturligtvis kan du boka in fler gånger efter din första behandlingspaket.

Hjälper den här behandlingen mot smärta?

Ja, det kan den absolut göra. Det finns forskning som visar på att massage hjälper mot huvudvärk och besvär i ländryggen t ex. I och med att du slappnar av muskelärt och mentalt kan det ge minskad smärta. Har du smärta som är orsakad av att du spänner dig så kan det hjälpa med Stress Treatment Massage. Och spänner sig gör man ofta om man är stressad. Vi drar upp axlarna, spänner magen eller ansiktet och en del av oss spänner hela kroppen. Ibland är vi medvetna om det ibland är vi helt omedvetna. Oavsett behöver kroppen få en vila och lära sig att hitta tillbaka till en mer relaxad kroppspositionering.

Hur gör jag för att boka in mig på en Prova på?

Du gör som vanligt! Du går in på “Boka behandling” i menyn överst på sidan. Där kan du boka in dig på “Stress Treatment Massage – prova på/erbjudande”. Vill du boka in dig direkt på dom nästföljande behandlingarna så hittar du det under “Stress Treatment Massage – 3 behandlingar”

 

Annika-body-therapy-goteborgLogotyp body therapy

Gott Nytt År! Mera massage under 2019?

Gott Nytt År-Body Therapy goteborg

 

 

Gott Nytt År 2019!

Snart lämnar vi 2018 och går in i 2019. Jag hoppas du haft ett bra år i år och att 2019 bli ännu bättre. Har du några nyårslöften du skall avge? Jag har egentligen bara ett som återkommer år från år. Jag skall försöka göra det jag gör med glädje. För mig är det ett bra tänk oavsett om det är ett nyårslöfte eller inte. Och jag brukar faktiskt kunna leva efter det rätt bra. Så Gott Nytt År!

För mig betyder “att göra saker med glädje” att faktiskt göra saker jag gillar. Ibland får man ju göra saker som kanske inte känns så kul att göra. Men jag brukar nästan alltid hitta något jag kan tänka som är bra med det jag gör, och då blir det ju rätt roligt att göra det också. Men visst, jag gallrar rätt hårt i vad jag gör och inte gör. Och så länge jag kan välja, så blir det sådant som ger mig glädje som hamnar på Att göra listan.

Hållbar hälsa 2019?

Har du några tankar kring vad du skulle kunna göra för att må lite bättre och öka ditt hälsokapital? Min erfarenhet är att rätt många har tankar kring nyår som rör just livsstilsförändringar. Det kan gälla att komma i gång och träna, gå ned i vikt, sluta röka eller snusa, inte äta godis eller socker eller kanske är det att man vill ta hand om sig lite bättre. Det är här massage kommer in som en behandlingsform som både ger kroppslig och mental nedvarvning och återhämtning. Att skaffa rutiner kring vardagen, träningen, maten, sömnen och faktiskt ja, även massage tror jag är bra för många som har besvär med stress och smärta.

Ny behandling 2019!

Inom några dagar kommer jag lägga upp en ny behandling. Behandlingen kommer vara Januari och Februari månads erbjudande. Därefter kommer det bli en av mina stående behandlingar. Så håll utkik för jag hoppas bli klar med konceptet innan den 7/1 när jag är tillbaka igen.

Gott Nytt År på dig och så hoppas jag vi ses 2019!

Massör

 

Annika-body-therapy-goteborg

Ja, då var det Jul igen!

God Jul-massage-goteborg

 

Ja, då var det Jul igen och året börjar närma sig sitt slut.

Jul – och nu är dom sista massagerna gjorda för i år. För mig har det varit ett fantastiskt roligt och spännande år, även i år. Det är ett privilege att få träffa så mycket olika och härliga människor. Nu är det dags att ta ledigt, men jag kommer naturligtvis avsätta lite tid för planering för 2019. Det gäller både yrkes och privatliv för det gäller ju att få det bästa av båda delarna, tycker jag.

 

Väldigt uppbokad får jag nog säga.

Det har varit väldigt roligt att se hur full bokningskalendern har varit under 2018. Det har varit Lymfdränage, Hawaiiansk massage, Gravidmassage och Djupgående massage. Många har också varit nyfikna på att testa erbjudandena som jag haft under året. Det har varit extra kul! och jag har redan bestämt mig för att fortsätta ha lite längre massagemixer som erbjudande. Att få vara lite kreativ skapar energi och lust i arbetet och det i sin tur, har förhoppningsvis genererat bra behandlingar till er mina kunder.

 

Planer för 2019?

Det blir inga stora förändringar. Jag stortrivs på kliniken och allt rullar på.  Eftersom Erbjudandena varit så uppskattade kommer jag naturligtvis fortsätta lägga upp ny regelbundet. Dessutom har jag tankar på att pröva en ny massage. Den kommer bli årets första erbjudande hoppas jag. Och om den slår väl ut kommer bli en av standardmassagerna hos mig framöver. Men det får jag berätta mer nästa år.

God Jul

Nu är det dags för Jul och helgfirande.

För mig är Julen en väldigt mysig högtid. Men det blir också tid till mycket annat hoppas jag. Det finns en hel del böcker som ligger och väntar på att bli lästa. Facklitteratur som rör massagetekniker, träning och hälsa generellt. Men också en hel del skönlitteratur. Jag kommer också fortsätta vandra och promenera och då förhoppningsvis lite mer än vanligt. Det blir många olika varianter av träning. Dels för att behålla en hyfsad fysik och dels för att jag tycker det är kul. Ja, jag gillar verkligen att träna och röra på mig. Jag vill också vara så stark och smidig så att jag kan göra det jag vill.  Jag vill kunna utföra mitt jobb, sköta min trädgård, vandra i Alperna och inte minst rida. Sen vill jag ju kunna träna på sätt som gör att jag tycker det är kul. Och det i sin tur kräver lite tänk när det kommer till vad, hur mycket och med vilken intensitet jag bör träna på. Det går inte att köra på som jag gjorde för 10-15 år sedan. Men nästan.

Nu avslutar jag med att önska er en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

 

Annika-body-therapy-goteborg

 

Lymfdränage -vad händer sen?

Lymfdränage -vad kan du förvänta dig efter en behandling.

Vad är viktigt att tänka på efter att du fått ett lymfdränage/massage?  Dränaget eller massagen skall hjälpa till att öka lymfflödet så det är den effekten vi vill ha efter en behandling. Hur och om man märker det är lite olika, enligt min erfarenhet. Men visst finns det några saker som är mer vanligt förekommande efter en behandling. Har du varit hos mig har du just gjort något bra för lymsystemet! Men Lymfdränage inte är en quick fix.

Lymfdränage

Lymfdränage – vad händer sedan?

Får alla samma effekt?

Naturligtvis inte, men alla har vi ett lymfsystem som i grunden fungerar på samma sätt. Men så får vi åkommor, störningar och förändringar som kanske gör så att lymfsystemet påverkas. Det blir alltså beroende på orsaken till varför du behöver  ett lymfdränage, som kan spela roll för vad som händer efter en eller flera behandlingar.

Vad händer på bänken?

Jag brukar alltid förklara vart jag börjar behandlingen och hur jag sedan arbetar mig vidare på kroppen eller delar av kroppen. Det brukar bli väldigt tydligt att vi vill ha ett ökat flöde av lymfan och att behandlingen sker i vissa riktiningar. Det är en långsam behandling som inte skall stressas igenom.  Har man har ett specefikt område som är svullet så arbetar jag övergripande, men med fokus på det lokala området. Jag arbetar med mjuka, strykande, hudnära fösningar för att stimulera lymfan att flöda bättre.

Varför är lymfdränage så bra?

Lymfsystemet är kroppens “avloppssystem”. Det skall flöda i systemet och slaggprodukter skall oskadliggöras och transporteras bort. Lymfdränage hjälper ett trögt lymfflöde.

Lymfsystemet brukar delas upp i ett ytligare och ett djupare system. Dom är ihopkopplade via lymfkärl. Lymfa från hela kroppen dräneras in i subclaiviska venen vid terminus. Det är i det här området jag brukar börja alla lymfdränagebehandlingar. För att sedan fortsätta ner på kroppen generellt eller via speciefika områden.

Lymfans transporterar bort döda celler, virus och bakterier. Det är alltså jätteviktigt för vårt immunförsvar. Lymfsystemet tar hand om te x bakterier och virus. Lymfsystemet skall vara en återvändsgränd .

Lymfdränage stimulerar alltså lymfsystemet att flöda lite mer och göra sitt jobb bättre, kan man kanske säga.

Läs vidare om lymfan…

Fysisk aktivitet är bra för både vår fysiska och mentala hälsa – och vår lymfhälsa!

Vad kan jag då förvänta mig efter en behandling?

Lymfmassage av fot

Lymfmassage av fötter och ben.

Enligt min erfarenhet så får en del får fysiska förnimmelser under behandlingen, andra känner ingenting just då. Har man en svullnad/ett ödem som är kopplat till lymfsystemet så brukar man märka en minskad svullnad. Man är ofta inte heller lika öm, tight och spänd efter en behandling. “Kroppsstrumpan” är inte lika trång, utan man blir rörligare och mjukare. Det är inte heller ovanligt att magen sätts igång och att man behöver kissa lite mera efteråt.

En del blir väldigt trötta och andra pigga. Dom flesta som kommer till mig upplever en väldig avkoppling under och efter behandlingen. Jag tycker att det är en mycket bra behandling när man har hög stress i sitt liv. Mentalt eller fysiskt. Fysiskt kan vara ett jobb som belastar kroppen statiskt men det kan också vara behövligt om man tränar hårt eller om du har genomgått någon form av plastikoperation.

 

Nytt massageerbjudande!

Massageerbjudande inför vintermånaderna!

 

Hot stone-Hawaiiansk massage-erbjudande göteborg

Hot stone & Hawaiiansk massage i energigivande kombination.

 

Nytt massageerbjudande – så här års behöver vi en massage som ger både värme och energi tycker jag! Efter att ha funderat lite kom jag fram till att Hot Stone och Hawaiiansk massage borde vara den perfekta kombinationen. Det är två behandlingar som både är avkopplande och djupgående. Man kan välja en lite mjukare variant eller en mer djupgående och kraftfull behandling. Vill du vara säker på att det finns någon ledig tid innan jul så kan du boka in en tid redan nu. Erbjudandet gäller fram till 31/12 2018.

Bodytherapygöteborg

Massagemix – Hot stonemassge och Hawaiiansk massage i skön kombination – 120 min för 1200 kr.

Det här är en lång och avkopplande behandling där du får tid att varva ned både kroppsligt och mentalt. Helkroppsmassagen börjar med 50 minuter aktiv Hot stonemassage för att sedan gå över till 60 minuters Hawaiiansk massage. Vi avslutar med att växla mellan varma och kalla stenar de sista 10 minuterna. Gillar du inte att få växelvärme så går det naturligtvis jättebra att avsluta med enbart varma stenar också.

Under hela behandlingen kan du välja hur djupgående behandlingen skall vara. Vill du ha en mjukare och lättare behandling fungerar det lika bra som en som går lite mer på djupet.  Båda behandlingsformerna är kraftfulla och energigivande samtidigt som dom flesta brukar bli väldigt avkopplade på ett gott sätt efter den här typen av behandlingar.

Hawaiiansk massage.

Speciellt för den Hawaiianska massagen är att den ofta upplevs som böljande och flödande. En massage i ständig rörelse. Den lugna flödade rytmen är en viktig del i behandlingen. Men det kan också ingå många olika grepp och tekniker även i denna massage. Det kan vara både korta och långa svepande, böljande rörelser över kroppen samt tryck, skakningar och hackningar. Possitiva effekter av massagen är att blod- och lyfmcirkulationen ökar och immunförsvaret stärks. Massagebehandlingen frisätter kroppens eget endorfin som har en smärtlindrande effekt och du får en ökad produktion av hormonet oxytocin som gör att man slappnar av och mår gott.

Hot stonemassage.

Vad är då utmärkande för Hot stonemassagen? Det är naturligtvis att man använder varma och kalla stenar som man stryker, trycker och masserar musklerna med. Dom varma stenarna mjukar upp stela och spända muskler på ett väldigt skonsamt sätt enligt min erfarenhet. Massagen är speciellt bra mot spända muskler, dålig blodcirkulation och stress. Massagen upplevs ofta som mer skonsam än en djupgående massage som utförs med enbart handkraft.

 

Massagedags - Nya behandlingar och erbjudande.

Massagedags – Nytt massageerbjudande!

Varför blanda olika massager?

Jag tycker det är en fantastiskt bra mix om du vill ha en riktigt avkopplande och djupgående massage som både ger känslan av “hands on” kombinerat med stenarnas effekter. Hav och stenar möts i en böjande, värmande och effektiv behandling. Jag hoppas du också tycker att det är ett riktigt bra nytt massageerbjudande från mig.

 

Smärta – kan du beskriva hur det känns när du har ont?

Smärta är kroppens varningssignal.

Smärta -kroppens varningssignal!

Smärta -kroppens varningssignal!

Smärta är komplicerat. Alla har upplevt smärta, men ändå är det så svårt att beskriva hur det känns och vart det onda sitter. För mig som massör är det viktigt att få veta så mycket som möjligt om din smärtupplevelse. Det är ledtrådar för mig så jag kan hjälpa dig så bra som möjligt. Därför behöver jag ställa en mängd med frågor ibland innan vi börjar själva behandlingen.

Smärta skulle kunna beskrivas som något obehagligt som drabbar en, både fysiskt och känslomässigt.

Det finns inte vad jag vet några metoder idag om hur man kan mäta styrkan i hur ont man har. Det är alltså en subjektiv upplevelse vi får utgå ifrån. Dessutom kan man ha ont utan att det finns någon vävnadsskada. Ändå är det något man förväntas kommunicera när man kommer till till mig som Medicinsk massör te x. Min erfarenhet är att väldigt många människor har svårt att sätta ord på sin smärtupplevelsen. Så ibland behövs det lite extra tid till så att man ges tid att berätta sin smärtberättelse.

Några gemensamma ord för att beskriva det onda.

Det är i vårt medvetande vi tolkar smärta. Är det något vi bedömmer som mindre farligt går det över snabbare. Är det något vi uppfattar som riktigt farligt och vi blir rädda kan det göra mera ont till och med.

När någon inte vet alls hur de skall beskriva det som gör ont, så är det bra att ha några förslag på lager. Jag tycker att dom här orden är användbara.

  • molande
  • huggande
  • skärande
  • stickande
  • ilande
  • tryckande
  • bultande
  • domningar

Det viktigaste är att använda ord som är beskrivande och gemensamma för personen som beskriver smärtupplevelsen och för mig.

 

Massage ger minskad smärta?

Massage minskar smärta?

Hur ont har du?

När det gäller att beskriva hur ont man har tycker jag det är bra att använda sig av skala som VAS eller liknade. Ibland behövs ingen visuell skala.  Då frågar jag muntligt, men utifrån en sifferskala. Smärtskalan hjälper också till för att få förståelse för hur du har det när du kommer till mig och vill ha en djupgående/medicinsk massagebehandling eller någon annan behandling.

Akut och långvarig smärta.

Man brukar definiera smärtproblematiken utifrån om det hur länge man haft ont. Det finns ingen tydlig gräns här men en ca 3 månader brukar användas. Akut och långvarig smärta kan inte riktigt ses som samma eftersom det är olika smärtmekanismer bakom.

Långvarig smärta.

Har man ont i mer än 3 månader så brukar man kalla det långvarig eller kronisk smärta. Jag tycker inte om kronisk som begrepp eftersom det låter som det är något evigt livslångt och ständigt pågående. Därför använder jag mig fortsättningsvis alltid av långarig smärta.

Långvarig smärta brukar beskrivas som ligger kvar efter normaltiden för en skada. Vanliga anledningar till långvarig smärta är fibromyalgi, nervskador, atros, reumatism te x. Även migrän räknas hit.

Akut smärta.

Den akuta smärtan uppstår när man får ett ryggskott, stukar foten, opereras eller bränner sig mm. Det är ofta en vävnadskada och smärtan brukar gå över när skadan är läkt.

Hjälper massage mot smärta?

Det finns naturligtvis inte ja eller nej svar på den frågan 🙂 Om man utgår från att grindmekanism (gatecontrol) fungerar som en slags nivåreglerare, liksom  hjärnans förmåga att reglera aktiviteten i smärtsystemet och producera egen smärtlindring – Då blir faktiskt svaret ja. Då fungerar massage och akupunktur som smärtlindrare. Men det är som med allt annat. Det är olika för olika personer. Det fungererar bättre eller sämre beroende på vad för problem man har. Man har kanske andra faktorer som påverkar hälsan som massage abosolut inte kan påverka.

Har man ont och värk länge får man räkna med att man får gå regelbundet eller i alla fall återkommande på vilken behandling det än är, enligt min uppfattning. Men man kan pröva och se om det ger en effekt för just dig, i just din situation här och nu. Kanske kan du få lindring en kortare eller längre tid.

Vill du veta mer om smärta?

Jag har tänkt att jag skall fortsätta skriva om smärtan under hösten och vintern. Jag är väldigt intresserad av smärta som fenomen, långt innan jag började jobba som massör. Vi tänker ofta att smärta uppstår av någon yttre faktor som skadar vår fysiska kropp. Men jag har också mött många människor som har smärta av helt andra orsaker. Olika traumatiska upplevelser kan påverka människor väldigt mycket och väldigt länge. Smärta kan då bara vara en del hur en människa reagerar på en hemsk upplevelse.

Det kan vara svårt för oss som behandlare att förstå hela vidden av smärtproblematiken och möta det på ett bra sätt. Därför är det extra viktigt för mig att fortsätta förkovra mig i ämnet.

Du har väl inte missat höstens erbjudande?

Eftersom det här handlar om att ha ont och ha värk så måste jag bara rekommender den här behandlingen. Jag använder en varm olja, med eteriska inslag om man så önskar. Behandling är hela 120 minuter och det är både mjuk och långsam. Den passar både dig som är stressad, men framförallt dig som har ömhet eller har en mer långvarig smärtproblematik.