Det gör ont-men vart?

Vart gör det ont?

Det gör ont! Det är inte alltid så lätt att förklara vart smärtan sitter. Dom flesta kan beskriva att dom har ont i ett område – som en axel, nacken eller länden. En del kan beskriva en specifik punkt där smärtan sitter. Men skillnaden kan vara rätt stor mellan vart du som har ont känner smärta och vart orsaken/orsakerna till smärtan kommer ifrån. Ofta är det dessutom fler kroppsområden som är påverkade än just där man har ont.

Varför får jag inte bara massage där det gör ont?

Ett förenklat svar, är att det nästan alltid är flera muskler/områden inblandade när det gör ont. Utifrån min utkikspunkt som massör är inte en muskel en isolerad ö i vår kropp. En muskel hänger ihop med andra muskler, fascia, bindväv och leder. Det blir som ett nätverk som är ihopkopplat och som påverkar varandra. Får man en skada eller får ont av en någon anledning så skyddar vår kropp automatiskt dom områden där vi har vår störning. Det i sin tur leder snabbt till obalanser och kompensationer som påverkar resten av närområdet. Sedan så sprider det sig om det får fortgå och ibland kan stora delar av vår kropp påverkas och det uppstår obalanser globalt. Har obalanserna funnits ett tag tror man till och med att centrala nervsystemet ändrat uppfattning om vad som är normalt.

Det kommer alltså oftast inte hjälpa i längden att bara massera där du känner smärtan. Så därför tycker jag att det är bra för dig att jag  kikar på din kroppshållning,  masserar och känner hur din kropp känns på mer än ett ställe.

Djupgående massage med tester för att se vilka områden som är inblandade i ditt smärtområde.

Det gör ont! Varför masserar du inte bara där jag har ont? Ibland behöver jag testa din rörelseförmåga för att kunna hitta vilka områden som är inblandade i ditt smärtområde.

En muskel eller ett helt system?

Man brukar säga, att har man en obalans i kroppen så är ofta några muskelgrupper förkortade och spända. Andra är försvagade och slappa. Enligt min erfarenhet så är det de korta och spända musklerna jag behöver massera. De som är försvagade behöver ju tränas upp istället om vi vill få till en balans.

En teori som Tom Myers lyft fram är att det är fascilinjerna som håller oss uppe.  Han menar att muskler också påverkar vävnader genom hela kroppen genom just fascians struktur och sammankopplingar. Dom här sammankopplingarna brukar man kalla fascialinjer. Det är ytlig och djup bindväv som kan vara lös eller spänd. Dessutom är det ligament och hinnor. Det är som band eller stråk av bindväv som går bland muskler och organ. All vävnad ingår i det nätverk som fascian bildar. Fascialinjerna går tydligt att se och separera från övrig vävnad.

Så om jag noterar att delar av din kropp är blockerad och muskler är blockade i statiska lägen, då är den extracellulära matrixen tunnare och hinnor kan ha fastnat i varandra.  Extracellulära matrixen är en grundsubstans där celler och kroppens olika delar kan kommunicera och ge varandra näring.

Räcker det att bara ta massage?

Jag tror att det är bra att tänka stort här. Så svaret är nej generellt. Men det är bättre med en eller flera massager än ingenting alls.

Nu är det ju så att alla inte gillar att träna.  Man kan ju träna som ett intresse tänker jag. Man tycker det är riktigt kul och lägger mycket tid och energi på det. Men ibland behöver man stärka svaga delar i kroppen och öka sitt hälsokapital generellt. Även i en kropp som bär på smärta och stelhet. Då gäller det att bestämma sig och skapa rutiner för att lägga in lite riktade övningar i vardagen till att börja med. Det behöver inte ta mycket av din tid och jag tror dom flesta får in det rätt enkelt i sin vardag. Man vill ju inte ha ont och vara stel.

Jag tror att man skall börja i mycket små steg, som är grundade i en ärlig och tydlig motivation. Men jag tror också det är jätteviktigt att man får kunskap och information som är trovärdig för en som gör att man förstår vikten av att faktisk ändra på lite vanor och ovanor i sin vardag.

 

Smärta-obalanser-massage-

Hur påverkar det här din massage?

Jag hoppas det blivit tydligt att det behövs ett mer globalt tänk kring smärta och kroppen. Det finns flera olika teorier och tankar kring smärta och hur vår kropp fungerar när det gäller rörelseförmåga och styrka. Det är överbelastning och dålig rörlighet som gör att fascian och musklerna till slut blir allt stummare. Cellerna i det påverkade området får allt sämre näring och vätska och man hamnar i en ond cirkel, smärta och obalanser.

Med det här resonemanget så tycker jag det blir rätt tydligt att det inte är en punkt eller ett litet område på kroppen bara som jag som massör skall checka av och kanske behandla.

Fascail movement

Vill du så kan jag ge tips om vad och hur du kan göra själv också. Men först krävs det att jag själv har kunnat få en uppfattning om vad som behöver balanseras upp.Annika-body-therapy-goteborg

Logotyp body therapy

Stress Treatment Massage – pröva nu!

Relax -stress treatment massage

Stress Treatment Massage erbjudande och Prova på!

Under 2018 har det blivit väldigt tydligt för mig att många önskar hitta ett sätt att minska sin stress, både kroppsligt och mentalt. Årets första erbjudande blir alltså en möjlighet att pröva på en ny behandlingsserie. Som det hörs så är det en behandling som riktar in sig på att få dig och din kropp att slappna av och gå ned i varv – Stress Treatment Massage.

Varför inte bara ta en massage?

Det kan man absolut göra. För många fungerar det utmärkt. Men jag har under året som gått hört en hel del personer uppskatta lymfmassage/lymfdränage just för att det är mjukt och lugnt. Dom säger att det just den här behandlingen gör att dom kopplar av på ett helt annat sätt än när man får en massage som “ska kännas lite”. Lymfmassage kommer därför vara en mycket bra del tillsammans med många andra tekniker från mitt massagebibliotek, i mitt nya behandlingspaket.  Tekniker som jag kan använda för att uppnå en bättre nedvarvning och avkoppling muskelärt och mentalt. Det finns en hel del belägg för att massage faktiskt hjälper mot stress på flera olika sätt. Det här är ett sätt för mig att göra en tydligt och spetsad massagebehandling mot just stress för dig som känner att du behöver just det.

ta första steget - boka en stress treatment massage!

Ta första steget nu -Boka en Stress Treatment Massage

Hur går behandlingen till?

Behandlingen är en serie på totalt 4 behandlingar. Vid första behandlingstillfället kommer vi börja med ett samtal kring din hur din hälsosituation ser ut och hur vi kan lägga upp behandlingsserien. Första besöket är ett fristående tillfälle. Sedan kan du boka in dig på ett paket på 3 massagebehandlingar till om du är nöjd och vill fortsätta din Stress Streatment Massage.

hälsokonsultiation-body therapy goteborg

Naturligtvis blir det massage också. Jag behöver ha dig på bänken för att veta hur jag ska gå vidare för att kunna ge dig en passande behandling. Vad jag känner under mina händer och hur du reagerar på olika tryck och beröring kommer påverka hur jag tycker vi skall lägga upp behandlingen.

trygg massage

Dom följande tre gångerna jobbar vi vidare. Jag med stort gehör och känsliga händer. Du kommunicerar och är tydligt om något i behandlingen gör att du inte kan slappna av. Det kan vara att det gör lite ont eller är lite obehagligt. Att du känner dig otrygg för du inte förstår vad eller varför jag gör något. Min förhoppning är att vi skall hitta inom vilken radie din bekvämlighetszon ligger. Vi vill ju att du bara kan koppla av och inte behöver säga någonting, eller hur! Att vara tyst och känna var och hur du får massage är ett bra sätt att göra mindfulness eller meditera över närvaro i kroppen. Du blir närvarande i nuet, som man brukar säga.

Varför skall jag gå flera gånger?

Det kanske självklara svaret är att du kommer behöva det om du är uppe i varv och har en stressig vardag. För en del tar det tid att hitta sin plats på bänken och kunna koppla av när man är uppe i ett högt tempo. För andra vet jag att behovet är att få ett återkommande avbrott med total avkoppling. Naturligtvis kan du boka in fler gånger efter din första behandlingspaket.

Hjälper den här behandlingen mot smärta?

Ja, det kan den absolut göra. Det finns forskning som visar på att massage hjälper mot huvudvärk och besvär i ländryggen t ex. I och med att du slappnar av muskelärt och mentalt kan det ge minskad smärta. Har du smärta som är orsakad av att du spänner dig så kan det hjälpa med Stress Treatment Massage. Och spänner sig gör man ofta om man är stressad. Vi drar upp axlarna, spänner magen eller ansiktet och en del av oss spänner hela kroppen. Ibland är vi medvetna om det ibland är vi helt omedvetna. Oavsett behöver kroppen få en vila och lära sig att hitta tillbaka till en mer relaxad kroppspositionering.

Hur gör jag för att boka in mig på en Prova på?

Du gör som vanligt! Du går in på “Boka behandling” i menyn överst på sidan. Där kan du boka in dig på “Stress Treatment Massage – prova på/erbjudande”. Vill du boka in dig direkt på dom nästföljande behandlingarna så hittar du det under “Stress Treatment Massage – 3 behandlingar”

 

Annika-body-therapy-goteborgLogotyp body therapy

Gott Nytt År! Mera massage under 2019?

Gott Nytt År-Body Therapy goteborg

 

 

Gott Nytt År 2019!

Snart lämnar vi 2018 och går in i 2019. Jag hoppas du haft ett bra år i år och att 2019 bli ännu bättre. Har du några nyårslöften du skall avge? Jag har egentligen bara ett som återkommer år från år. Jag skall försöka göra det jag gör med glädje. För mig är det ett bra tänk oavsett om det är ett nyårslöfte eller inte. Och jag brukar faktiskt kunna leva efter det rätt bra. Så Gott Nytt År!

För mig betyder “att göra saker med glädje” att faktiskt göra saker jag gillar. Ibland får man ju göra saker som kanske inte känns så kul att göra. Men jag brukar nästan alltid hitta något jag kan tänka som är bra med det jag gör, och då blir det ju rätt roligt att göra det också. Men visst, jag gallrar rätt hårt i vad jag gör och inte gör. Och så länge jag kan välja, så blir det sådant som ger mig glädje som hamnar på Att göra listan.

Hållbar hälsa 2019?

Har du några tankar kring vad du skulle kunna göra för att må lite bättre och öka ditt hälsokapital? Min erfarenhet är att rätt många har tankar kring nyår som rör just livsstilsförändringar. Det kan gälla att komma i gång och träna, gå ned i vikt, sluta röka eller snusa, inte äta godis eller socker eller kanske är det att man vill ta hand om sig lite bättre. Det är här massage kommer in som en behandlingsform som både ger kroppslig och mental nedvarvning och återhämtning. Att skaffa rutiner kring vardagen, träningen, maten, sömnen och faktiskt ja, även massage tror jag är bra för många som har besvär med stress och smärta.

Ny behandling 2019!

Inom några dagar kommer jag lägga upp en ny behandling. Behandlingen kommer vara Januari och Februari månads erbjudande. Därefter kommer det bli en av mina stående behandlingar. Så håll utkik för jag hoppas bli klar med konceptet innan den 7/1 när jag är tillbaka igen.

Gott Nytt År på dig och så hoppas jag vi ses 2019!

Massör

 

Annika-body-therapy-goteborg

Ja, då var det Jul igen!

God Jul-massage-goteborg

 

Ja, då var det Jul igen och året börjar närma sig sitt slut.

Jul – och nu är dom sista massagerna gjorda för i år. För mig har det varit ett fantastiskt roligt och spännande år, även i år. Det är ett privilege att få träffa så mycket olika och härliga människor. Nu är det dags att ta ledigt, men jag kommer naturligtvis avsätta lite tid för planering för 2019. Det gäller både yrkes och privatliv för det gäller ju att få det bästa av båda delarna, tycker jag.

 

Väldigt uppbokad får jag nog säga.

Det har varit väldigt roligt att se hur full bokningskalendern har varit under 2018. Det har varit Lymfdränage, Hawaiiansk massage, Gravidmassage och Djupgående massage. Många har också varit nyfikna på att testa erbjudandena som jag haft under året. Det har varit extra kul! och jag har redan bestämt mig för att fortsätta ha lite längre massagemixer som erbjudande. Att få vara lite kreativ skapar energi och lust i arbetet och det i sin tur, har förhoppningsvis genererat bra behandlingar till er mina kunder.

 

Planer för 2019?

Det blir inga stora förändringar. Jag stortrivs på kliniken och allt rullar på.  Eftersom Erbjudandena varit så uppskattade kommer jag naturligtvis fortsätta lägga upp ny regelbundet. Dessutom har jag tankar på att pröva en ny massage. Den kommer bli årets första erbjudande hoppas jag. Och om den slår väl ut kommer bli en av standardmassagerna hos mig framöver. Men det får jag berätta mer nästa år.

God Jul

Nu är det dags för Jul och helgfirande.

För mig är Julen en väldigt mysig högtid. Men det blir också tid till mycket annat hoppas jag. Det finns en hel del böcker som ligger och väntar på att bli lästa. Facklitteratur som rör massagetekniker, träning och hälsa generellt. Men också en hel del skönlitteratur. Jag kommer också fortsätta vandra och promenera och då förhoppningsvis lite mer än vanligt. Det blir många olika varianter av träning. Dels för att behålla en hyfsad fysik och dels för att jag tycker det är kul. Ja, jag gillar verkligen att träna och röra på mig. Jag vill också vara så stark och smidig så att jag kan göra det jag vill.  Jag vill kunna utföra mitt jobb, sköta min trädgård, vandra i Alperna och inte minst rida. Sen vill jag ju kunna träna på sätt som gör att jag tycker det är kul. Och det i sin tur kräver lite tänk när det kommer till vad, hur mycket och med vilken intensitet jag bör träna på. Det går inte att köra på som jag gjorde för 10-15 år sedan. Men nästan.

Nu avslutar jag med att önska er en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

 

Annika-body-therapy-goteborg

 

Lymfdränage -vad händer sen?

Lymfdränage -vad kan du förvänta dig efter en behandling.

Vad är viktigt att tänka på efter att du fått ett lymfdränage/massage?  Dränaget eller massagen skall hjälpa till att öka lymfflödet så det är den effekten vi vill ha efter en behandling. Hur och om man märker det är lite olika, enligt min erfarenhet. Men visst finns det några saker som är mer vanligt förekommande efter en behandling. Har du varit hos mig har du just gjort något bra för lymsystemet! Men Lymfdränage inte är en quick fix.

Lymfdränage

Lymfdränage – vad händer sedan?

Får alla samma effekt?

Naturligtvis inte, men alla har vi ett lymfsystem som i grunden fungerar på samma sätt. Men så får vi åkommor, störningar och förändringar som kanske gör så att lymfsystemet påverkas. Det blir alltså beroende på orsaken till varför du behöver  ett lymfdränage, som kan spela roll för vad som händer efter en eller flera behandlingar.

Vad händer på bänken?

Jag brukar alltid förklara vart jag börjar behandlingen och hur jag sedan arbetar mig vidare på kroppen eller delar av kroppen. Det brukar bli väldigt tydligt att vi vill ha ett ökat flöde av lymfan och att behandlingen sker i vissa riktiningar. Det är en långsam behandling som inte skall stressas igenom.  Har man har ett specefikt område som är svullet så arbetar jag övergripande, men med fokus på det lokala området. Jag arbetar med mjuka, strykande, hudnära fösningar för att stimulera lymfan att flöda bättre.

Varför är lymfdränage så bra?

Lymfsystemet är kroppens “avloppssystem”. Det skall flöda i systemet och slaggprodukter skall oskadliggöras och transporteras bort. Lymfdränage hjälper ett trögt lymfflöde.

Lymfsystemet brukar delas upp i ett ytligare och ett djupare system. Dom är ihopkopplade via lymfkärl. Lymfa från hela kroppen dräneras in i subclaiviska venen vid terminus. Det är i det här området jag brukar börja alla lymfdränagebehandlingar. För att sedan fortsätta ner på kroppen generellt eller via speciefika områden.

Lymfans transporterar bort döda celler, virus och bakterier. Det är alltså jätteviktigt för vårt immunförsvar. Lymfsystemet tar hand om te x bakterier och virus. Lymfsystemet skall vara en återvändsgränd .

Lymfdränage stimulerar alltså lymfsystemet att flöda lite mer och göra sitt jobb bättre, kan man kanske säga.

Läs vidare om lymfan…

Fysisk aktivitet är bra för både vår fysiska och mentala hälsa – och vår lymfhälsa!

Vad kan jag då förvänta mig efter en behandling?

Lymfmassage av fot

Lymfmassage av fötter och ben.

Enligt min erfarenhet så får en del får fysiska förnimmelser under behandlingen, andra känner ingenting just då. Har man en svullnad/ett ödem som är kopplat till lymfsystemet så brukar man märka en minskad svullnad. Man är ofta inte heller lika öm, tight och spänd efter en behandling. “Kroppsstrumpan” är inte lika trång, utan man blir rörligare och mjukare. Det är inte heller ovanligt att magen sätts igång och att man behöver kissa lite mera efteråt.

En del blir väldigt trötta och andra pigga. Dom flesta som kommer till mig upplever en väldig avkoppling under och efter behandlingen. Jag tycker att det är en mycket bra behandling när man har hög stress i sitt liv. Mentalt eller fysiskt. Fysiskt kan vara ett jobb som belastar kroppen statiskt men det kan också vara behövligt om man tränar hårt eller om du har genomgått någon form av plastikoperation.

 

Nytt massageerbjudande!

Massageerbjudande inför vintermånaderna!

 

Hot stone-Hawaiiansk massage-erbjudande göteborg

Hot stone & Hawaiiansk massage i energigivande kombination.

 

Nytt massageerbjudande – så här års behöver vi en massage som ger både värme och energi tycker jag! Efter att ha funderat lite kom jag fram till att Hot Stone och Hawaiiansk massage borde vara den perfekta kombinationen. Det är två behandlingar som både är avkopplande och djupgående. Man kan välja en lite mjukare variant eller en mer djupgående och kraftfull behandling. Vill du vara säker på att det finns någon ledig tid innan jul så kan du boka in en tid redan nu. Erbjudandet gäller fram till 31/12 2018.

Bodytherapygöteborg

Massagemix – Hot stonemassge och Hawaiiansk massage i skön kombination – 120 min för 1200 kr.

Det här är en lång och avkopplande behandling där du får tid att varva ned både kroppsligt och mentalt. Helkroppsmassagen börjar med 50 minuter aktiv Hot stonemassage för att sedan gå över till 60 minuters Hawaiiansk massage. Vi avslutar med att växla mellan varma och kalla stenar de sista 10 minuterna. Gillar du inte att få växelvärme så går det naturligtvis jättebra att avsluta med enbart varma stenar också.

Under hela behandlingen kan du välja hur djupgående behandlingen skall vara. Vill du ha en mjukare och lättare behandling fungerar det lika bra som en som går lite mer på djupet.  Båda behandlingsformerna är kraftfulla och energigivande samtidigt som dom flesta brukar bli väldigt avkopplade på ett gott sätt efter den här typen av behandlingar.

Hawaiiansk massage.

Speciellt för den Hawaiianska massagen är att den ofta upplevs som böljande och flödande. En massage i ständig rörelse. Den lugna flödade rytmen är en viktig del i behandlingen. Men det kan också ingå många olika grepp och tekniker även i denna massage. Det kan vara både korta och långa svepande, böljande rörelser över kroppen samt tryck, skakningar och hackningar. Possitiva effekter av massagen är att blod- och lyfmcirkulationen ökar och immunförsvaret stärks. Massagebehandlingen frisätter kroppens eget endorfin som har en smärtlindrande effekt och du får en ökad produktion av hormonet oxytocin som gör att man slappnar av och mår gott.

Hot stonemassage.

Vad är då utmärkande för Hot stonemassagen? Det är naturligtvis att man använder varma och kalla stenar som man stryker, trycker och masserar musklerna med. Dom varma stenarna mjukar upp stela och spända muskler på ett väldigt skonsamt sätt enligt min erfarenhet. Massagen är speciellt bra mot spända muskler, dålig blodcirkulation och stress. Massagen upplevs ofta som mer skonsam än en djupgående massage som utförs med enbart handkraft.

 

Massagedags - Nya behandlingar och erbjudande.

Massagedags – Nytt massageerbjudande!

Varför blanda olika massager?

Jag tycker det är en fantastiskt bra mix om du vill ha en riktigt avkopplande och djupgående massage som både ger känslan av “hands on” kombinerat med stenarnas effekter. Hav och stenar möts i en böjande, värmande och effektiv behandling. Jag hoppas du också tycker att det är ett riktigt bra nytt massageerbjudande från mig.

 

Smärta – kan du beskriva hur det känns när du har ont?

Smärta är kroppens varningssignal.

Smärta -kroppens varningssignal!

Smärta -kroppens varningssignal!

Smärta är komplicerat. Alla har upplevt smärta, men ändå är det så svårt att beskriva hur det känns och vart det onda sitter. För mig som massör är det viktigt att få veta så mycket som möjligt om din smärtupplevelse. Det är ledtrådar för mig så jag kan hjälpa dig så bra som möjligt. Därför behöver jag ställa en mängd med frågor ibland innan vi börjar själva behandlingen.

Smärta skulle kunna beskrivas som något obehagligt som drabbar en, både fysiskt och känslomässigt.

Det finns inte vad jag vet några metoder idag om hur man kan mäta styrkan i hur ont man har. Det är alltså en subjektiv upplevelse vi får utgå ifrån. Dessutom kan man ha ont utan att det finns någon vävnadsskada. Ändå är det något man förväntas kommunicera när man kommer till till mig som Medicinsk massör te x. Min erfarenhet är att väldigt många människor har svårt att sätta ord på sin smärtupplevelsen. Så ibland behövs det lite extra tid till så att man ges tid att berätta sin smärtberättelse.

Några gemensamma ord för att beskriva det onda.

Det är i vårt medvetande vi tolkar smärta. Är det något vi bedömmer som mindre farligt går det över snabbare. Är det något vi uppfattar som riktigt farligt och vi blir rädda kan det göra mera ont till och med.

När någon inte vet alls hur de skall beskriva det som gör ont, så är det bra att ha några förslag på lager. Jag tycker att dom här orden är användbara.

  • molande
  • huggande
  • skärande
  • stickande
  • ilande
  • tryckande
  • bultande
  • domningar

Det viktigaste är att använda ord som är beskrivande och gemensamma för personen som beskriver smärtupplevelsen och för mig.

 

Massage ger minskad smärta?

Massage minskar smärta?

Hur ont har du?

När det gäller att beskriva hur ont man har tycker jag det är bra att använda sig av skala som VAS eller liknade. Ibland behövs ingen visuell skala.  Då frågar jag muntligt, men utifrån en sifferskala. Smärtskalan hjälper också till för att få förståelse för hur du har det när du kommer till mig och vill ha en djupgående/medicinsk massagebehandling eller någon annan behandling.

Akut och långvarig smärta.

Man brukar definiera smärtproblematiken utifrån om det hur länge man haft ont. Det finns ingen tydlig gräns här men en ca 3 månader brukar användas. Akut och långvarig smärta kan inte riktigt ses som samma eftersom det är olika smärtmekanismer bakom.

Långvarig smärta.

Har man ont i mer än 3 månader så brukar man kalla det långvarig eller kronisk smärta. Jag tycker inte om kronisk som begrepp eftersom det låter som det är något evigt livslångt och ständigt pågående. Därför använder jag mig fortsättningsvis alltid av långarig smärta.

Långvarig smärta brukar beskrivas som ligger kvar efter normaltiden för en skada. Vanliga anledningar till långvarig smärta är fibromyalgi, nervskador, atros, reumatism te x. Även migrän räknas hit.

Akut smärta.

Den akuta smärtan uppstår när man får ett ryggskott, stukar foten, opereras eller bränner sig mm. Det är ofta en vävnadskada och smärtan brukar gå över när skadan är läkt.

Hjälper massage mot smärta?

Det finns naturligtvis inte ja eller nej svar på den frågan 🙂 Om man utgår från att grindmekanism (gatecontrol) fungerar som en slags nivåreglerare, liksom  hjärnans förmåga att reglera aktiviteten i smärtsystemet och producera egen smärtlindring – Då blir faktiskt svaret ja. Då fungerar massage och akupunktur som smärtlindrare. Men det är som med allt annat. Det är olika för olika personer. Det fungererar bättre eller sämre beroende på vad för problem man har. Man har kanske andra faktorer som påverkar hälsan som massage abosolut inte kan påverka.

Har man ont och värk länge får man räkna med att man får gå regelbundet eller i alla fall återkommande på vilken behandling det än är, enligt min uppfattning. Men man kan pröva och se om det ger en effekt för just dig, i just din situation här och nu. Kanske kan du få lindring en kortare eller längre tid.

Vill du veta mer om smärta?

Jag har tänkt att jag skall fortsätta skriva om smärtan under hösten och vintern. Jag är väldigt intresserad av smärta som fenomen, långt innan jag började jobba som massör. Vi tänker ofta att smärta uppstår av någon yttre faktor som skadar vår fysiska kropp. Men jag har också mött många människor som har smärta av helt andra orsaker. Olika traumatiska upplevelser kan påverka människor väldigt mycket och väldigt länge. Smärta kan då bara vara en del hur en människa reagerar på en hemsk upplevelse.

Det kan vara svårt för oss som behandlare att förstå hela vidden av smärtproblematiken och möta det på ett bra sätt. Därför är det extra viktigt för mig att fortsätta förkovra mig i ämnet.

Du har väl inte missat höstens erbjudande?

Eftersom det här handlar om att ha ont och ha värk så måste jag bara rekommender den här behandlingen. Jag använder en varm olja, med eteriska inslag om man så önskar. Behandling är hela 120 minuter och det är både mjuk och långsam. Den passar både dig som är stressad, men framförallt dig som har ömhet eller har en mer långvarig smärtproblematik.

Massageerbjudande i höst – Boka direkt och kom!

Massageerbjudande

Massageerbjudande i höst-bodytherapygoteborg

Hösterbjudande – massage centralt i Göteborg hos Body Therapy Göteborg.

Höstens massageerbjuande hos Body Therapy Göteborg –  två olika behandlingar på 120 minuter var. En massagebehandling är lite tuffare och mer djupgående. Den andra syftar framförallt till avkoppling och nedvarvning. Massagepaketen kan du boka från den 10:e september till 31:e oktober 2018.Bodytherapygöteborg

Massage som går på djupet – 120 min för 1080 kr

Det här är en kombination med flera olika inslag från massageterapin. Det är en djupgående behandling, men som också har en hel del goa inslag! Du börjar med en 70 minuters helkroppsbehandling i svensk klassisk massage.  Sedan får du 30 minuters koppning av rygg och ben. Avslutningsvis får du en välgörande ansikts- och skalpmassage.

Svensk klassisk massage passar dig som har stela och trötta muskler. Massagen begränsar dessutom ärrbildning och tillväxt i bindväven vid muskulära skador. Massagen har också en lugnande effekt på nervsystemet. Koppning är en djupgående behandling som anses rensa ut slaggprodukter och stärka immunförsvaret. Behandlingen ökar cirkulationen i bindväven där fettceller och slaggprodukter finns. Kopporna mjukar upp bindväven och det gör att man ofta känner sig smidigare och rörligare efteråt. Behandlingen brukar användas när man har muskelspänningar, inflammationer i senfästen eller om man vill öka på cirkulationen ordentligt i bindväven. Är bindväven stum upplevs kroppen ofta som stel och tung. Slutligen får du en skön avkopplande och mjuk ansiktsmassage. Den följs av en skalpmassage med varierat tryck för att få igång cirkulation och för att få eventuell tight bindväv att mjukna.

Massageerbjudande i centrala goteborg

Svensk klassisk massage hos Body Therapy Göteborg.

Massage för stressade och stela kroppar.

Massageerbjudande för dig som behöver gå ned i varv och landa i dig själv.

Det här är en lugn och lite långsam massagebehandling där jag blandar olika tekniker för att skapa harmoni, avslappning och flöde. Med en varm massageolja jobbar jag igenom din kropp från topp till tå. Ansiktet masseras med en lite lättare ansiktsolja med inslag av lavendel  och fötterna masseras med en välgörande ekologisk fotkräm om du så önskar. Vill du heller ha naturlig olja genom hela behandlingen så går det naturligtvis jättebra också.

Nu är det dags att bestämma dig för vilken behandling du vill boka. Boka direkt om du redan vet vad du vill ha!

 

Svullen och varm? Testat Torrborstning?

Varm och svullen? Har du prövat torrborstning?

Brukar du också bli tung och svullen om fötter och ben när det varmt? Du kanske känner av det i händer och andra delar av kroppen också. Oavsett så är min erfarenhet att torrborstning både morgon och kväll kan vara till god hjälp.

Torrborstning om du är svullen om benen?

Brukar du torrborsta dig när du är svullen och varm?

Varför torrborstning?

Den största anledningen till att torrborsta sig är att få igång cirkulationen skulle jag säga som massör. Det hjälper både blodcirkulation och lymflödet om det är lite trögt. Det är brukar också rekommenderas om man har celluliter. 

Sedan är det fantastiskt skönt! Jag brukar torrborsta mig innan jag går in i duschen på morgonen och ibland också på kvällen om jag känner mig tung och trött i benen. Själv upplever jag det som att jag blir lite lättare i kroppen och hyn blir lite smidigare och mjukare.

Vad skall man använda för borste och hur gör man?

Det är en fråga jag får ganska ofta när någon har bokat en lymfmassage och vi pratar om egenvård emellan eller efter behandlingarna. Då brukar jag både berätta hur jag tänker och tycker man kan göra. Då tar jag hänsyn till vem det är som frågar, och om det finns något som gör att man skall vara lite extra försiktig eller undvika borstningen helt. Men har man inga hudbesvär eller annat som kan påverkas negativt är det ofta bara att pröva sig fram.

Vill man pröva själv finns det massor av bra information på nätet om hur du kan torrborsta dig för att öka cirkulationen på olika sätt. Själv tycker jag det är bra med en lite mjukare borste av naturmaterial. Men en lite tuffare borste funkar också bra för många.

Jag har testat en hel del borstar av olika märken och i olika prisklasser. Nu har jag sett att även Apotea har två olika borstar. Jag har inte testat dom ännu, men det kommer jag naturligtvis att göra.

Dags att testa?

Då är det bara att sätta igång. Det behöver inte vara så märkvärdigt. Har du en borste du tycker känns bra när du borstar din hud, använd den. Annars så är det bara att försöka hitta en som passar dig och din hud.

Vill du få lite hjälp att komma igång?

Vill du ha lite hjälp för att komma igång så erbjuder jag från Augusti månad Lymfmassage/Egenvård. Vill du bara ha tips och råd samt praktiska övningar för att hjälpa ditt lymfsystem så är det 30 min som passar dig. Är du intresserad av att få en lymfmassage/dränage i kombination med Egenvården så finns det också som alternativ.

Bodytherapygöteborg

 

 

Koppning & Cellulitbehandling med koppor.

Massagedags – med nya massagebehandlingar!

Dags för massage igen! 

Massagedags – från och med måndagen den 30:e Juli är jag på plats igen på Kristinelundskliniken vid Avenyn. Det kommer att finnas en hel del nya behandlingsmöjligheter under hösten och ett och annat erbjudande.

Massagedags - Nya behandlingar och erbjudande.

Massagedags – Nya behandlingar och erbjudande.

Nyheter från och med Augusti.

Det blir en rivstart med flera nya behandling. En del är helt nya, andra är tillägg och lite varianter. Och mer kommer det bli under hösten.

Koppningsmassage och Cellulitbehandling. 

Det som är helt nytt under hösten är två behandlingar med koppor – Koppningsmassage och Cellulitbehandling. Koppor är fantastiska små redskap för att mjuka upp och komma ner på djupet. Kopporna mjukar upp bindväven och det gör att man ofta känner sig smidigare och rörligare efter en behandling. Jag kombinerar kopporna med Svensk klassisk massage eller lymfmassage. Eller så använder jag i princip enbart koppor, som i cellulitbehandlingen.

Är koppning något för dig? Jag brukar rekommendera koppningsmassage när man har muskelspänningar, inflammationer i senfästen eller om man vill öka på cirkulationen ordentligt i bindväven. Men också om man har celluliter eller ärrbildningar te x. Det finns också situationer då man inte skall ta en koppningbehandling. 

Koppning & Cellulitbehandling med koppor.

Koppningsmassage & Cellulitbehandling.

Lymfmassage 

Från och med Augusti så kan du boka in tid separat för genomgång av egenvård.  Då får du tips kring vad du själv kan göra för att främja ditt lymfsystem. Vi går igenom övningar som kan passa dig och vad du mer kan göra i din vardag för att ditt lymfflöde inte skall bli trögt. Det här är en rådgivning som jag tycker passar efter att du har gått på några lymfbehandlingar. När du känner att du är motiverad och redo att fortsätta hemma själv. Ibland tycker jag man behöver komma regelbundet på lymfmassage och då är det ofta väldigt viktigt att försöka egenbehandla också. En del personer som kommer till mig bedömer jag inte har samma behov av att komma lika ofta och regelbundet för behandling. Men då kan det också vara jättebra att själv främja sitt lymfsystem.

Nu finns det även en bokningsbar behandling där både lymfmassage och egen behandling ingår.

Jag hoppas detta kommer att underlätta för er som vill boka en lymfmassage/dränage hos mig. Då kan ni själva välja vad och när ni vill ha de olika varianterna.

Augustis erbjudande – Massagedags?

Det här är ett behandling som efter Augusti kommer bli en mer permanent behandling. Då kommer behandlingen ligga på 550 kr. Under Augusti månad har du alltså möjlighet att pröva på behandlingen till ett lite rabatterat pris.

Lymfmassage för ansikte och hals 40 min, 450 kr. 

Lymfmassage för ansikte/hals.  Är du svullen i ansikte och hals så hjälper lymfmassagen överflödig vätska att förflyttas så att svullnaden minskar. Det är en skön och mycket avkopplande massagebehandling som är riktigt bra för dig som är stressad och har svårt att gå ned i varv. Pressar du ihop dina käkar, spänner din hals och nacke så brukar det också vara en riktig bra behandling.
Precis som med annan lymfmassage så stimuleras överskottsvätska och slaggprodukter att transporteras ut genom kroppen på ett effektivt sätt.

Bodytherapygöteborg