Om body therapy

Hälsa för dig

MASSAGE & COACHING

Det här får du hos mig

Body Therapy strävar efter att alltid ha god kvalitet och ett professionellt men avspänt bemötande. Som Medicinsk massageterapeut och yrkesmassör har jag kunskaper i manuell medicin, sjukdomslära, basmedicin, anatomi, hälsosamtal och fysiologi.

Jag har också kunskap inom ergonomi, idrottsmedicin, rehab, funktionell träning av olika slag.

Är examinerad Medicinsk massageterapeut genom högskola och certifierad massör av Branchrådet svensk massage samt medlem av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Jag har även universitets och högskoleutbildning inom humaniora och beteendevetenskap. Genom mina tidigare arbeten har jag även utbildats i och skaffat erfarenhet av olika samtalsmetoder som utgår från ett kognitivt förhållningssätt.

Hälsosamtal body therapy göteborg

Behandlingar utöver det vanliga.

Så här jobbar jag

I behandlingskonceptet ingår alltid ett kortare samtal om vad du vill ha ut av behandlingen. Om du har eller har haft några skador eller sjukdomar som jag behöver veta om som massör. Finns det behov eller önskemål kan jag göra en hälsoanalys och utföra tester för att se hur det är lämpligt att gå vidare. Sedan är det dags för själva behandlingen. Vill du och är intresserad så kan även motivationsarbete, tips och stöd kring träning, friskvård och livsstil också bli en del av din behandling.

Jag tänker förebyggande eller prehab – en livsstil som befrämjar en bra hälsa så att vi har energi och ork för att kunna göra det vi vill.

Men jag tänker också återställa, korrigera och rehab – när behovet finns att hitta en lösning och skapa förändring när du har ont, är stel eller vill ändra något i din livsstil du inte är nöjd med.

Om mig Annika

Jag bor på landet och ägnar mycket av min lediga tid utomhus; i trädgården där jag odlar grönsaker och blommor. Eller ute i markerna där jag promenerar, fotar, fiskar eller rider. Jag gillar att vara fysiskt aktiv för att jag tycker det är skönt och roligt. Men också för att jag vet att vi behöver röra på oss för att må bra fysiskt och mentalt. 

 

Jag gillar så klart att ta det lugnt också.  Det gör jag ofta med en bok och lite musik. En bok jag läser nu är Försvunna världar: en resa till jordens urtid av Thomas Halliday. Jag lyssnar ofta och mycket på musik och en favorit är Lisa Gerrard.