Om Body Therapy

Huvudbild body therapy 2

Det här får du hos mig

Body Therapy strävar efter att alltid ha god kvalitet och ett professionellt men avspänt bemötande. Som Medicinsk massageterapeut och yrkesmassör har jag kunskaper i manuell medicin, sjukdomslära, basmedicin, anatomi och fysiologi.

Jag har också kunskap inom ergonomi, idrottsmedicin, rehab, funktionell träning av olika slag och Motiverande samtal.

Är examinerad Medicinsk massageterapeut genom högskola och certifierad massör av Branchrådet svensk massage samt medlem av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Jag har även universitets och högskoleutbildning inom humaniora och beteendevetenskap. Genom mina tidigare arbeten har jag även utbildats i och skaffat erfarenhet av olika samtalsmetoder som utgår från ett kognitivt förhållningssätt.

trygg

Behandlingar utöver det vanliga.

Så här jobbar jag

I behandlingskonceptet ingår alltid ett kortare samtal om vad du vill ha ut av behandlingen. Om du har eller har haft några skador eller sjukdomar som jag behöver veta om som massör. Finns det behov eller önskemål kan jag göra en check med en rörelseapparat för att se hur det är lämpligt att gå vidare. Sedan är det dags för själva behandlingen. Vill du och är intresserad så kan även motivationsarbete, tips och stöd kring träning, friskvård och livsstil också bli en del av din behandling.

Jag tänker förebyggande eller prehab - en livsstil som befrämjar en bra hälsa så att vi har energi och ork för att kunna göra det vi vill.

Men jag tänker också återställa, korrigera och rehab - när behovet finns att hitta en lösning och skapa förändring när du har ont, är stel eller vill ändra något i din livsstil du inte är nöjd med.

Annika

Om mig Annika

Jag bor på landet och ägnar mycket av min lediga tid utomhus; i trädgården där jag odlar grönsaker och blommor. Eller ute i markerna där jag promenerar, fotar, fiskar eller tar en intervallrunda.
 

Men jag gillar också att ta det lugnt och det gör jag ofta med en bok och lite musik. En bok jag återkommer till är Atlas över avlägsna öar av Judith Schanlansky och lyssnar gärna på Lisa Gerrard som jag tycker är en spännande musiker och sångerska.