Nu är det äntligen dags för den första Popupbehandlingen. Det är behandlingar utöver det ordinarie utbudet av behandlingar jag har. Popupbehandlingar kommer att dyka upp då och då under året. Jag hoppas du kommer tycka det är lika rolig som jag och passa på och prova lite nya infallsvinklar på massage eller massageterapibehandlingar. Den här första behandlingen är en tuffing. Den passar många men definitivt inte alla.

Första popupbehandlingen… Boka?

 

Vad är då Bindvävs- och Fasciabehandling?

Det är en behandling som går ut på att behandla och mjuka upp spänningar och förkortningar i kroppens bindväv eller fascia.

Bindväv beskrivs som olika typer av vävnader i kroppen som alla har  funktionen att hålla ihop, ge struktur och stöd. Det inkluderar fascian men också andra sorters vävnad som senor, ligament och andra strukturer som hud och brosk. Bindväv spelar en grundläggande roll i kroppen genom att hålla organ och muskler på plats, möjliggöra rörelse och bidra till olika kroppsprocesser. Fascia är en specifik typ av bindväv som utgör ett tätt nätverk i kroppen. Det har en viktig roll i att stödja olika kroppsstrukturer och det bidrar också till att vi är rörliga och smidiga.

I popup –  bindväv-och fasciabehandling så kommer du få en massage med långsamma, djupa töjningar, tryck och dragníngar på specifika områden av kroppen där spänningar eller restriktioner i fascian upplevs. Vi kan även använda koppor under behandlingen. Det är många som tycker det är skönt och effektivt att varva hands on med koppor.  Det här är alltså en mer intensiv behandling än en traditionell svensk massage. Det vi vill uppnå med behandlingen är att mjuka upp bindväven, öka rörligheten i muskler och leder, och så klart förbättra cirkulationen i området.

popup - bindväv-och fasciabehandling

Det här en behandling som kan passa dig med kronisk smärta, muskelspänningar, posturala problem och begränsad rörlighet. Men det passar också dig som tränar mycket eller har ett fysiskt belastande arbetet. Det kan jobb där du lyfter mycket men det kan också vara att du sitter eller står mycket.

Du har säkert redan förstått att den här popup-bindväv-och fasciabehandlingen kan vara obehaglig eller smärtsam under sessionen. Särskilt om du har mycket spänningar i fascian. Men du brukar göra riktigt gott efter en eller några få behandlingar.

Jag hoppas du tar chansen och provar den här första popupen! Här kommer du till bokningssidan.

Välkommen!

 

annika body therapy göteborgAnnika-bodytherapygoteborg