Rörelseglädje är det som gäller. Rörelse och glädje – det gäller att inte ge avkall på något. Det tror jag är jätteviktigt för att man ska fortsätta att göra. Röra på oss behöver vi av massor av anledningar. Får vi in glädjen i att röra oss så kommer vi tycka om och fortsätta att hålla i gång på olika sätt.

 

Rörelseglädje i skogsmiljö

Rörelseglädje – Jag går där jag tycker det är fint, magiskt och lite utmanande.

 

 

Varför tjatar jag alltid om det här?

Det gör jag för att jag möter så många människor som har så svårt att hålla uppe engagemanget och motivationen dag efter dag, och år efter år. Men det är faktiskt det som gäller. Okej, man klarar sig väldigt bra utan att förta sig när man är lite yngre än jag. Men när man passerat 35-40 så brukar dom flesta märka av att kroppen ändrar beteende och svarsreaktioner. Det blir lättare lite småkrämpor i rörelseapparaten helt enkelt. Dessutom så tar det allt längre tid för att återhämta sig när skadan väl är ett faktum. Vi behöver vara starka och rörliga utifrån var och ens förutsättningar.

 

Rörelseglädje i alla lägen.

Varför skall vi göra något som är tråkigt när vi inte måste?  ibland vet jag med mig att jag är väl snabb med att rekommendera någon typ av träning eller fysisk aktivitet. Jag glömmer det viktigaste. Att fråga vad du redan vet om dig själv och dina erfarenheter av fysisk aktivitet och träning. Och vad tycker du vore kul att testa och göra.

 

Vikter

Alla kanske inte ska träna med kettlebells.

 

Bra frågor att ställa sig.

Här radar jag upp några bra frågor som du kan ställa till dig själv innan du sätter igång:

  • Vilka former av träning eller fysisk aktivitet har du gjort förut?
  • Hur länge har du utövat vart och ett av dom då? År, månader, enstaka tillfällen?
  • Varför slutade du? Det är bra att ge ett svar på varje aktivitet.
  • Skulle du säga att du har positiv erfarenhet av dessa tillfällen? Tycket du det var kul?

Om du saknar något och du slutade av orsaker som varit tvingande. Alltså att du inte kunde välja att fortsätta av någon anledning. Ja, då skulle jag rekommendera dig att testa igen med just den aktiviteten om du gillade den och inget annat hindrar dig.

Tyckte du inte några av dom aktiviteterna du gjorde var så roliga. Hoppa över dom tills vidare och pröva något nytt som du tror skulle vara kul. För det är ofta det där med att man skall tycka det är roligt som gör att man fortsätter. Man måste få känslan av rörelseglädje när man håller på, tror jag.

 

Rörelseglädje utomhus

 

Rörelseglädje visavi nödvändighet.

Det skall väl gå att kombinera. Vi behöver röra på oss för att få mindre ont, för att bli lite starkare och uthålligare och för att inte minst må mentalt bra. Det finns säkert undantag, men i det stora hela så är det rörelse som gäller. Naturligtvis skall träningen eller aktiviteten vara anpassad efter förmåga och behov också.

Jag vill gärna tro att det är ambitionen, mängden och vad man gör som kan ställa till det ibland. Det brukar vara bra att förenkla saker, korta ner och anpassa till vardagen.

 

Behöver du tips på vad som kan vara bra för din kropp?

Ibland kan det vara bra att få någon att prata med om lite olika möjligheter. Vill du dessutom få en massage som också är behandlande så är det den Medicinska massagen du skall boka hos mig. Tror du att du behöver lite mer prat och rådgivning tycker jag du skall testa att boka in coachning/rådgivning.

 

Coaching och rådgivning

 

Rörelseglädje -dags att göra något konkret åt det.

Det är bara att testa sig fram. Det viktigaste är nog att börja med kul. Tycker du något verkar kul är risken stor att du faktiskt testar och gillar du det då så är risken ännu större att du kommer att fortsätta. Det finns ett enormt stort utbud på grejor att göra. Då tänker jag att det både är sånt man kan göra hemma själv eller utomhus framförallt.

Annika-bodytherapygoteborg