Varm och svullen? Har du prövat torrborstning?

Brukar du också bli tung och svullen om fötter och ben när det varmt? Du kanske känner av det i händer och andra delar av kroppen också. Oavsett så är min erfarenhet att torrborstning både morgon och kväll kan vara till god hjälp.

Torrborstning om du är svullen om benen?

Brukar du torrborsta dig när du är svullen och varm?

Varför torrborstning?

Den största anledningen till att torrborsta sig är att få igång cirkulationen skulle jag säga som massör. Det hjälper både blodcirkulation och lymflödet om det är lite trögt. Det är brukar också rekommenderas om man har celluliter. 

Sedan är det fantastiskt skönt! Jag brukar torrborsta mig innan jag går in i duschen på morgonen och ibland också på kvällen om jag känner mig tung och trött i benen. Själv upplever jag det som att jag blir lite lättare i kroppen och hyn blir lite smidigare och mjukare.

Vad skall man använda för borste och hur gör man?

Det är en fråga jag får ganska ofta när någon har bokat en lymfmassage och vi pratar om egenvård emellan eller efter behandlingarna. Då brukar jag både berätta hur jag tänker och tycker man kan göra. Då tar jag hänsyn till vem det är som frågar, och om det finns något som gör att man skall vara lite extra försiktig eller undvika borstningen helt. Men har man inga hudbesvär eller annat som kan påverkas negativt är det ofta bara att pröva sig fram.

Vill man pröva själv finns det massor av bra information på nätet om hur du kan torrborsta dig för att öka cirkulationen på olika sätt. Själv tycker jag det är bra med en lite mjukare borste av naturmaterial. Men en lite tuffare borste funkar också bra för många.

Jag har testat en hel del borstar av olika märken och i olika prisklasser. Nu har jag sett att även Apotea har två olika borstar. Jag har inte testat dom ännu, men det kommer jag naturligtvis att göra.

Dags att testa?

Då är det bara att sätta igång. Det behöver inte vara så märkvärdigt. Har du en borste du tycker känns bra när du borstar din hud, använd den. Annars så är det bara att försöka hitta en som passar dig och din hud.

Vill du få lite hjälp att komma igång?

Vill du ha lite hjälp för att komma igång så erbjuder jag från Augusti månad Lymfmassage/Egenvård. Vill du bara ha tips och råd samt praktiska övningar för att hjälpa ditt lymfsystem så är det 30 min som passar dig. Är du intresserad av att få en lymfmassage/dränage i kombination med Egenvården så finns det också som alternativ.

Bodytherapygöteborg