Torrborstning

Brukar du torrborsta dig?

Torrborstning är ofta riktigt bra om du vill stimulera huden, blodcirkulationen och rätt utförd även stimulera lymfans flöde. Men först skall du fråga dig om du verkligen behöver det? Ofta är svaret faktiskt nej. Men det kan vara skönt och trevligt och rätt utfört alldeles okej. Jag tycker det bästa är att använda en borste som har mjuka borst. Dels för att inte skada eller irritera huden och dels för att det är lättare att jobba med en lagom mjuk borste.

Det är många av mina kunder som undrar en hel del över vilken borste som dom skall köpa och använda till torrborstning. Nu har jag försökt att hitta lite olika borstar som jag tycker funkar bra för ändamålet. Alltså att torrborsta för att stimulera lymfflödet och inte blodcirkulationen. Även hela cirkulationssystemet påverkas av torrborstningen också.

Nu kan du köpa borstar när du är hos mig på behandling.

Jag har tagit in lite olika borstar för att se vilka ni som skall köpa föredrar helt enkelt. Själv har jag hittat en lite mindre, mjuk borste som är en favorit just nu. Den är skön att använda i ansiktet också, och den är smidig att både förvara och använda.

Nu finns det borstar både på Body Therapy i Göteborg om du vill testa.

Torrborstning – borste och teknik.

Min erfarenhet är att vi ofta tror att behandlingar skall kännas och vara kraftfulla för att ge effekt. Det gäller både behandlingar du får hos en terapeut och som du gör på dig själv. Som Torrborstning te x.

Så är det naturligtvis inte. Ni som redan testat Lymfmassage/dränage vet att detta är en väldigt mjuk behandling med bra effekt. När det gäller just Torrborstning för att stimulera lymfans flöde så är just en borste med lite mjukare borst att föredra. Vi vill ju inte skada huden. Speciellt inte om vi redan har ett immunförsvar som är försvagat. Dessutom så vill vi ha kunna fösa och töja själva huden med hjälp av borsten. Detta för att öppna upp lymfcapillärerna och minska svullnaden.

Tips för torrborstning.

  • Ha alltid en torr borste när du torrborstar, speciellt om du använder dig av något naturligt material i borsten. Ha en borste enbart till torrborstning.
  • Borsta alltid med strykningar som följer lymfans väg.
  • Se till att torrborsta när din hud är torr. Innan duschen på morgonen eller innan träningen.
  • Och borsta inte för mycket! Huden skall inte bli röd och irriterad.
  • Använd något mjukgörande efter torrborstningen och duschen eller träningen. Eftersom jag använder och säljer Maria Åkerbergs produkter så är det dessa produkter jag kommer rekommendera i första hand när du kommer till mig. Här finns bland annat en riktigt go Body Balm Energy och en Body & Massage Oil Anti-cellulite som jag säljer mycket till kunder som torrborstar och egenbehandlar sig.

Vill du lära dig hur du skall borsta?

Jag visar dig gärna hur du skall göra när du skall torrborsta dig. Passa på när du är på en behandling hos mig så går vi igenom en borstning. Då kan du också passa på att köpa en borste om du inte redan har en.