Vilken massage passar dig?

Göteborg massage

Vilken massage passar dig?

Är du stressad, har ömma och stela muskler eller vill du ha en stunds himmelsk avkoppling? Här hittar du olika behandlingar du kan välja emellan. Årets Nyhet är den 2 timmar långa Medicinska massagebehandlingen. För övrigt hittar du både Svensk klassisk massage, Gravidmassage, Lymfmassage, Terapueutisk Hot Stone och Medicinsk massageterapi här. Vill du boka direkt kan du göra det här.

Svensk klassisk massage

Du kan välja delkroppsmassage eller helkroppsbehandling. Helkroppsbehandling kan du välja om du bokar en 60 minuters eller 90 minuters massage. Delkroppsmassage genomförs på antingen baksida kropp -ben, säte, rygg, skulderparti och nacke. Eller på överkropp – rygg, skulderparti, armar, övre delen av bröstkorgen och nacke. I helkroppsmassagen behandlas bak och framsida ben, säte, rygg, skulderparti, nacke, övre delen av bröstkorgen,armar och nacke.

Klassisk massage passar dig som har stela och trötta muskler eftersom behandlingen hjälper till att mjuka upp musklerna och påskynda återhämtningen. Massagen begränsar ärrbildning och tillväxt i bindväven vid muskulära skador. Dessutom har den en lugnande effekt på nervsystemet.

Den klassiska svenska massagen är allmänt smärtlindrande och har en stress- och generell ångestdämpande verkan.

bakgrund front2

Lymfmassage – dränage      

Lymfsystemet är en viktig del av kroppens naturliga immunförsvar. Det är ett cirkulations -och reningssystem som finns naturligt i vår kropp. Att ha ett välfungerande lymfflöde i kroppen förbättrar ditt immunförsvar. Hälsovinsterna är stora.

Under Lymfmassagen stimuleras överskottsvätska och slaggprodukter att transporteras ut genom kroppen på ett effektivt sätt. Det är en manuell lymfdränering där strykningar, tryck och fösningar utförs i lymfflödets riktning.

Behandlingen är mycket avslappnande och utförs lugnt och metodiskt helt utan oljor. Behandlingen passar alla men speciellt för dig som har svullnad, smärta, domningar, svårt att minska i vikt eller trötthetssymtom.

Kortaste behandlingstiden som du kan boka hos mig är på 60 minuter.

bakgrund front2


Medicinsk massageterapi

Medicinsk massageterapi är en individuellt anpassad terapeutisk behandling där jag använder olika metoder och massagetekniker.

Massageterapi rekommenderas vid besvär och värk som te x musarm, frozen shoulder, tennisarmbåge, ryggskott, nackspärr, huvudvärk m.m. Det finns många olika behandlingstekniker som jag som massageterapeut kan använda för att kunna behandla både akuta och mer ihållande besvär. Med olika handgrepp bearbetas kroppens vävnader som hud, bindväv och muskler mekaniskt. I den Medicinska massageterapin ingår anamnes, genomgång av sjukdomshistoria och planering av upplägg. Behöver du mer hjälp än vad jag kan erbjuda dig ger jag  gärna tips och rekommendationer om du vill ha det.

Sedan följer själva behandlingen som kan vara en mer förebyggande svensk klassisk, taktil behandling eller en mer rehabiliterande idrottsmassage samt myofasciell triggerpunktsbehandling, koppor och muskeltöjningar. Som en del i behandlingen kan du också få förslag och tips på vad du själv kan göra för att förebygga eller rehabilitera problem som du har eller har haft. Det kan gälla olika delar inom livsstilsområdet: fysisk aktivitet, träning, avslappning, återhämtning, stressreducering och inte minst motivation.

Massagebehandlingarna frisätter kroppens eget endorfin som har en smärtlindrande effekt. Du får en ökad produktion av hormonet oxytocin som gör att man slappnar av och mår gott. Dessutom ökar syreupptagningsförmåga i muskulaturen och du får en förbättrad kroppstemperatur, vätskebalans, blodcirkulation och koncentrationsförmåga.

bakgrund front2

Gravidmassage

En individuellt anpassad behandling för dig som är gravid. Du kan välja om du vill ha en avkopplande och skön massage eller en mer behandlande massage som förebygger och lindrar olika besvär. Du kan välja hel-eller delkroppsmassage och när du bokar in dig på en 60 minuters massage kan du också lägga till 15 min skön fotmassage.

Under massagen används en specialdesignad gravidmassagekudde för att du skall kunna ligga bekvämt och koppla av även på mage. Massagebehandlingen anpassas efter vart du befinner dig i graviditeten.

Massage under graviditeten har visat sig ha mycket positiva effekter . Forskning visar på minskad smärta i ben och rygg. Samt minskad oro, stress, sömnlöshet och depression. Massagen hjälper också mot svullna händer, armar, ben och fötter.

Är du osäker på om massage är bra för dig så prata med din barnmorska innan du bestämmer dig för att gå på massage.

 

bakgrund front2

Hawaiiansk massage

Den Hawaiianska massagen är en böljande, vitaliserande och kraftfull helkroppsbehandling. Det är en djupgående behandling med många olika grepp och tekniker som skiljer sig en hel del från den klassiska massagen. Den lugna flödade rytmen är en viktig del i behandlingen.

I den Hawaiianska massagen används både korta och långa svepande, böljande rörelser över kroppen samt tryck, skakningar och hackningar. Massagen utförs med ekoloisk kokosolja eller en mer neutral om olja om så önskas.

Possitiva effekter av massagen är att blod- och lyfmcirkulationen ökar och immunförsvaret stärks. Massagebehandlingen frisätter kroppens eget endorfin som har en smärtlindrande effekt och du får en ökad produktion av hormonet oxytocin som gör att man slappnar av och mår gott.

Många som tar behandlingen upplever att det både är en avslappnande massage som hjälper till att minska stress men att de också känner sig energifyllda efteråt.

 

Body Therapy Göteborg

Terapeutisk Hot stone massage

I Terapeutisk Hot Stone massage använder jag både varma och kalla stenar. Det är en djupgående och skön behandling som hjälper dig att gå ned i varv och minska på både spänningar och stress. Ofta upplevs massagen som harmonisk och lugnande samtidigt som temperaturväxlingarna skapar energi och ökad blodcirkulation.

I behandlingen använder jag stenar, löser upp spänningar, arbetar med korta muskler och gör triggerpunktsbehandling. Kan kombineras med svensk klassisk massage. En fantastiskt bra mix om du vill ha en riktigt djupgående massage som både ger känslan av den klassiska klassisk massage “hands on” kombinerat med stenarnas effekter. Det kommer du och jag överens om innan behandlingen.

Du kan välja mellan en delkroppsmassage eller en helkroppsbehandling. En helkroppsbehandling kan du välja om du bokar en 60 minuters eller 90 minuters massage. Delkroppsmassagen genomförs på antingen baksida kropp -ben, säte, rygg, skulderparti och nacke. Eller på överkropp – rygg, skulderparti, armar, övre delen av bröstkorgen och nacke. I helkroppsmassagen behandlas bak och framsida ben, säte, rygg, skulderparti, nacke, övre delen av bröstkorgen,armar och nacke.

Massagen är speciellt bra mot spända muskler, dålig blodcirkulation och stress. Massagen upplevs ofta som mer skonsam än en djupgående massage som utförs med enbart handkraft.

Bodytherapygöteborg

Sport/Idrottsmassage

Sport- eller Idrottsmassage passar dig som idrottar och tränar. Det är en mer djupgående behandling, men den utgår från den Svenska klassiska massagen.

Massagen kan vara bra både i förebyggande syfte för att undvika överbelastningar men också för att få snabbare återhämtning. Sportmassagen är bra för ömma och tighta muskler och senor och kan hjälpa vid specifika skador. Behandlingens fokus ligger på de kroppsområden och funktioner som behöver behandlas för att du skall få en mer optimal träningsupplevelse. Jag brukar använda mig av olika töjningstekniker, triggerpunktsbehandling och koppor för att behandla spända muskler, triggerpunkter och fascia.