Vilken massage passar dig?

Göteborg massage

Vilken massage passar dig?

Är du stressad, har ömma och stela muskler eller vill du ha en stunds himmelsk avkoppling? Här hittar du olika behandlingar du kan välja emellan. Nyheter under hösten är Koppingmassage och Koppning som Cellulitbehandling. Dessutom så har jag ökat på utbudet av lymfmassager. Naturligtvis kommer du fortsätta att hitta både Svensk klassisk massage, Gravidmassage, Lymfmassage, Terapueutisk Hot Stone, Medicinsk massageterapi och Djupgående massageterapi här. Vill du boka direkt kan du göra det här.

Svensk klassisk massage

Du kan välja delkroppsmassage eller helkroppsbehandling. Helkroppsbehandling kan du välja om du bokar en 60 minuters eller 90 minuters massage. Delkroppsmassage genomförs på antingen baksida kropp -ben, säte, rygg, skulderparti och nacke. Eller på överkropp – rygg, skulderparti, armar, övre delen av bröstkorgen och nacke. I helkroppsmassagen behandlas bak och framsida ben, säte, rygg, skulderparti, nacke, övre delen av bröstkorgen,armar och nacke.

Klassisk massage passar dig som har stela och trötta muskler eftersom behandlingen hjälper till att mjuka upp musklerna och påskynda återhämtningen. Massagen begränsar ärrbildning och tillväxt i bindväven vid muskulära skador. Dessutom har den en lugnande effekt på nervsystemet.

Den klassiska svenska massagen är allmänt smärtlindrande och har en stress- och generell ångestdämpande verkan.

bakgrund front2

Lymfmassage – dränage      

Lymfmassage är en mycket avslappnande behandling och utförs lugnt och metodiskt helt utan oljor. Behandlingen passar alla men speciellt för dig som har svullnad, smärta, domningar, svårt att minska i vikt, upplever stress eller trötthetssymtom.

Under Lymfmassagen stimuleras överskottsvätska och slaggprodukter att transporteras ut genom kroppen på ett effektivt sätt. Det är en manuell lymfdränering där strykningar, tryck och fösningar utförs i lymfflödets riktning.

Lymfsystemet är en viktig del av kroppens naturliga immunförsvar. Det är ett cirkulations -och reningssystem som finns naturligt i vår kropp. Lymfsystemet ska ta hand om slaggprodukter och transportera bort skadade och gamla celler, virus och bakterier.
Att ha ett välfungerande lymfsystem förbättrar ditt immunförsvar och det kan minska svullnad och stelhet. Hälsovinsterna är stora och ibland behöver lymfsystemet lite hjälp.

Lymfsystemet behöver hjälp med att flöda i vår kropp. Med hjälp av skelettmuskler och andningen pumpas lymfan runt. Systemet är som mest aktivt när vi sover, men vi behöver också vara aktiva och röra oss under dagen för att få en bra cirkulation.

Har du ett trögt lymfsystem?

Har du ofta svullna fingrar, fötter och ben så kan det var att det lymfsystem inte fungerar så bra som det borde. Lymfsystemet kan vara trögt och då har det svårt att transportera bort överskottsvätska och slaggprodukter som då istället samlas i bindväven. Vätskan kan bli till fibroser. Det är förtätningar i fettvävnaden som blir när bindväv, slaggprodukter och hud växer ihop. Fibroser kan göra ont vid massage eller bara när man rör vid området.

Det finns många tecken på att du kan ha ett trögt lymfsystem. Men det kan också bero på något helt annat. Så är du osäker på orsaken till dina besvär, tycker jag du skall kontakta en läkare först innan du bokar en lymfmassage/dränage.

Några vanliga tecken är:

 • Svullna fot/fötter.
 • Kramp och pirr i benen.
 • Stress av olika slag som gör att din kropp är anspänd.
 • Svullnad i armar, fingra och ben.
 • Celluliter.
 • Kall och frusen. Speciellt om händer och fötter.
 • Svullnar upp efter träningen i framförallt ben och rygg.
 • Svårt att gå ned i vikt.

Vilka är då dom vanligaste områdena där vi märker att vi har ett trögt lymfsystem?  Man brukar nämna vristerna, runt knäleden, låren, överarmarna, magen och nacken. Men även i områden där det finns fibroser, som vid ärr och gamla skador. Där kan det också blir svårare för lymfan att flöda.

Kortaste behandlingstiden som du kan boka hos mig är på 60 minuter.

bakgrund front2


Djupgående massage och Medicinsk massageterapi

Djupgående massageterapi eller Medicinsk massageterapi är individuellt anpassade terapeutiska behandlingar där jag använder olika metoder och massagetekniker för att hjälpa dig på bästa sätt. Egentligen är det en och samma behandling. Men vill du komma till mig för att du tränar mycket så blir det mer en förebyggande, återhämtande behandling. Kommer du för att du har besvär av något slag, är det mer en utforskande och lindrande behandling du behöver.

Massageterapi rekommenderas vid besvär och värk som te x musarm, frozen shoulder, tennisarmbåge, ryggskott, nackspärr, huvudvärk m.m. Det finns många olika behandlingstekniker som jag som massageterapeut kan använda för att kunna behandla både akuta och mer ihållande besvär. Med olika handgrepp bearbetas kroppens vävnader som hud, bindväv och muskler mekaniskt. Har du smärtproblematik och därmed svårigheter att att röra dig avspänt på ett korrekt och naturligt sätt kan Medicinsk massageterapi passa dig. 

Som en djupgående massageterapi passar behandlingen också dig som tränar mycket.  Massagen kan vara bra både i förebyggande syfte för att undvika överbelastningar men också för att få snabbare återhämtning.  Det är bra för ömma och tighta muskler och senor och kan hjälpa vid specifika skador. Behandlingens fokus ligger då på de kroppsområden och funktioner som behöver behandlas för att du skall få en mer optimal träningsupplevelse. 

I den Djupgående och Medicinska massageterapin ingår anamnes, genomgång av eventuell sjukdomshistoria och planering av upplägg. Massageterapin anpassas helt efter de behov du har.  Som en del i behandlingen kan du också få förslag och tips på vad du själv kan göra för att förebygga eller rehabilitera problem som du har eller har haft. Det kan gälla olika delar inom livsstilsområdet: fysisk aktivitet, träning, avslappning, återhämtning, stressreducering, kostvanor och inte minst motivation. Behöver du mer hjälp än vad jag kan erbjuda dig ger jag  gärna tips och rekommendationer om du vill ha det.

Massagebehandlingarna frisätter kroppens eget endorfin som har en smärtlindrande effekt. Du får en ökad produktion av hormonet oxytocin som gör att man slappnar av och mår gott. Dessutom ökar syreupptagningsförmåga i muskulaturen och du får en förbättrad kroppstemperatur, vätskebalans, blodcirkulation och koncentrationsförmåga.

bakgrund front2

Gravidmassage

En individuellt anpassad behandling för dig som är gravid. Du kan välja om du vill ha en avkopplande och skön massage eller en mer behandlande massage som förebygger och lindrar olika besvär. Du kan välja hel-eller delkroppsmassage och när du bokar in dig på en 60 minuters massage kan du också lägga till 15 min skön fotmassage.

Under massagen används en specialdesignad gravidmassagekudde för att du skall kunna ligga bekvämt och koppla av även på mage. Föredrar du att ligga på sidan eller delvis på rygg så går det också bra. Massagebehandlingen anpassas efter vart du befinner dig i graviditeten.

Massage under graviditeten har visat sig ha mycket positiva effekter . Forskning visar på minskad smärta i ben och rygg. Samt minskad oro, stress, sömnlöshet och depression. Massagen hjälper också mot svullna händer, armar, ben och fötter.

Är du osäker på om massage är bra för dig så prata med din barnmorska innan du bestämmer dig för att gå på massage.

 

bakgrund front2

Hawaiiansk massage

Den Hawaiianska massagen är en böljande, vitaliserande och kraftfull helkroppsbehandling. Det är en djupgående behandling med många olika grepp och tekniker som skiljer sig en hel del från den klassiska massagen. Den lugna flödade rytmen är en viktig del i behandlingen.

I den Hawaiianska massagen används både korta och långa svepande, böljande rörelser över kroppen samt tryck, skakningar och hackningar. Massagen utförs med ekoloisk kokosolja eller en mer neutral om olja om så önskas.

Possitiva effekter av massagen är att blod- och lyfmcirkulationen ökar och immunförsvaret stärks. Massagebehandlingen frisätter kroppens eget endorfin som har en smärtlindrande effekt och du får en ökad produktion av hormonet oxytocin som gör att man slappnar av och mår gott.

Många som tar behandlingen upplever att det både är en avslappnande massage som hjälper till att minska stress men att de också känner sig energifyllda efteråt.

 Bodytherapygöteborg

Koppningsmassage & Cellulitbehandling

Koppning & massage – En kombination av svensk klassisk massage och koppning eller Koppning – Cellulitbehandling med fokus på ben, säte och rygg. Två liknande behandlingar med lite olika inriktning.  

Koppning är en djupgående behandling som anses rensa ut slaggprodukter, stärka immunförsvaret, öka cirkulationen i bindväven där fettceller och slaggprodukter finns. Kopporna mjukar upp bindväven. Det gör att man ofta känner sig smidigare och rörligare efteråt. Behandlingen brukar användas när man har muskelspänningar, inflammationer i senfästen eller om man vill öka på cirkulationen ordentligt i bindväven. Är bindväven stum upplevs kroppen ofta som stel och tung.

Jag använder mig av gummikoppor. Koppning innebär att man använder sig av det undertryck eller vakuumet som uppstår när koppan sätts mot kroppen. Jag tycker det är en snabb och effektiv behandling. Andra positiva effekter brukar vara:

 • Bindväven blir mer elastisk
 • Musklerna slappnar av
 • Svullnader minskar
 • Blodcirkulationen ökar
 • Huden blir spänstigare
 • Ärrbildning, celluliter och hudbristningar minskar och slätas ut
 • Spänningshuvudvärk kan lindras
 • Huden blir mjuk och elastisk

 

Du skall inte ta koppning om du är gravid. Inte heller om du äter blodförtunnande medicin, har blödarsjuka, svåra hudbesvär eller cancer. Kopporna skall inte heller användas direkt på åderbråck eller om du nyligen vrickat dig.
Om du äter stark smärtstillande eller ångestdämpande medicin är detta inte inte rätt behandling för dig just nu.

Body Therapy Göteborg

Terapeutisk Hot stone massage

I Terapeutisk Hot Stone massage använder jag både varma och kalla stenar. Det är en djupgående och skön behandling som hjälper dig att gå ned i varv och minska på både spänningar och stress. Ofta upplevs massagen som harmonisk och lugnande samtidigt som temperaturväxlingarna skapar energi och ökad blodcirkulation.

I behandlingen använder jag stenar, löser upp spänningar, arbetar med korta muskler och gör triggerpunktsbehandling. Kan kombineras med svensk klassisk massage. En fantastiskt bra mix om du vill ha en riktigt djupgående massage som både ger känslan av den klassiska klassisk massage “hands on” kombinerat med stenarnas effekter. Det kommer du och jag överens om innan behandlingen.

Du kan välja mellan en delkroppsmassage eller en helkroppsbehandling. En helkroppsbehandling kan du välja om du bokar en 60 minuters eller 90 minuters massage. Delkroppsmassagen genomförs på antingen baksida kropp -ben, säte, rygg, skulderparti och nacke. Eller på överkropp – rygg, skulderparti, armar, övre delen av bröstkorgen och nacke. I helkroppsmassagen behandlas bak och framsida ben, säte, rygg, skulderparti, nacke, övre delen av bröstkorgen,armar och nacke.

Massagen är speciellt bra mot spända muskler, dålig blodcirkulation och stress. Massagen upplevs ofta som mer skonsam än en djupgående massage som utförs med enbart handkraft.

Bodytherapygöteborg