Gravidmassage när du har värk.

Gravid och värk i rygg och axlar.

Gravid och värk i rygg och axlar?

Massage för dig som är gravid och har värk fungerar alldeles utmärkt. Det ger dig både lindring om du har värk i rygg, axlar, nacke eller om du känner dig svullen. Det är också en stund för avkoppling, en stund för dig. Hos mig ligger du på en specialdesignad kudde för gravida. Det gör att du kan ligga på mage på bänken vilket många gravida som kommer till mig tycker är jätteskönt.

Det blir precis som under en vanlig massagebehandling. Du kan få en riktigt bra massage av baksidan också eftersom jag kommer åt på ett bra sätt och samtidigt som du ligger bekvämt.

Det är många gravida som får värk i rygg och axlar någon gång under graviditeten. Då kan det ju vara jätteskönt av få en massage som lindrar och får din kropp att slappna av.

Vad brukar hjälpa dig som är gravid och har värk?

Det är ju väldigt olika hur man mår under en graviditet. Dom flesta har behov av avspänning och avkoppling. Ju längre fram i graviditeten du kommer desto påtagligare blir det att din kropp förändras på olika sätt. Du ökar i vikt, du kan bli lite svullen och som sagt få olika besvär som påverkar din rörelseförmåga.

Träning när du är gravid.

För att upprepa ett återkommande mantra så är det ju bra att vara igång och röra på sig. Det gäller naturligtvis även dig som är gravid. Det är alltid bra att ha en god grundfysik och att röra på sig utifrån sina egna förutsättningar regelbundet.

Gravidmassage som komplement.

Massage under graviditeten har visat sig ha mycket positiva effekter . Gravidmassage är ett effektivt komplement till träning. Du kan gå på massage regelbundet för att öka på ditt välmående.

Vad säger forskningen om massage för gravida?

Forskning visar på minskad smärta i ben och rygg. Så är du gravid och värk här så hjälper oftast massage. Man har också sett att oro, stress, sömnlöshet och depression minskar vid massage under graviditeten.  Behandlingen hjälper också mot svullna händer, armar, ben och fötter.

Har du något av de här besvären så tycker jag du absolut skall testa och se om du kan få lite lindring av massage. Hos mig kan du boka en massage via min hemsida.

Massage på gravidkudden

Hos mig ligger du på en bekväm gravidkudde.

När skall man inte boka in en Gravidmassage.

Har du problem av något slag som är kopplade till graviditeten skall du alltid konsultera din läkare eller Barnmorska innan du bokar in dig på en massage. För övrigt är det samma som gäller vid massage generellt.

Annika

logga Body Therapy Göteborg