Har du Lipödem och kommer till mig så kommer jag kunna ge dig manuellt lymfdränage och koppning. Det är behandlingar som kan lindra smärta och inflammation. Båda dessa behandlingarna rekommenderas för er som har Lipödem.

Lipödem .lymfmassage och koppor.
Lipödem – har du testat lymfmassage och koppor?

Lymfmassage är en jättebra behandling mot både smärta och svullnad.

Lymfdränage är liksom de flesta behandlingar något du behöver göra regelbundet eftersom effekten av behandlingen inte är permanent. Enligt min erfarenhet innebär det att du behöver ta lymfmassage och kanske koppning regelbundet om du har Lipödem. Du behöver dessutom fortsätta att behandla dig själv hemma emellan behandlingarna för att få ett så bra resultat som möjligt.

Viktigt att ha med sig när det gäller Lipödem är att den del personer med lipödem upplever lymfmassage som en effektiv behandling, andra ser ingen direkt skillnad. Du får pröva dig fram till vad som passar dig bäst.

Lymfdränage eller lymfmassage är också rekommenderad när man gjort en fettsugning för att minska svullnaden i benen.

Lymfmassage hjälper mot ödem.

Behandlingen hjälper till att reducera ödem på ett bra sätt, men inte Lipödemfett. Har du inte symptom av ödem är lymfmassage bara en skön och avkopplande behandling som reducerar smärta.

Fascia och koppor hjälper det vid Lipödem?

Fascia är ett kollagenbaserat nätverk av bindväv som finns i hela vår kropp. Fascian brukar påverkas när man har lipödem. Därför brukar jag tycka att Koppning kan vara en bra behandling att komplettera med också när du kommer till mig.

Det finns många olika sätt att använda koppor på. I det här sammanhanget skall koppningen utföras mjukt, försiktigt och dynamiskt. Personer med Lipödem behöver få en mjuk lymfatisk koppning, enligt min erfarenhet. En koppning som följer och främjar lymfflödet. Kopporna skapar ett undertryck som för upp vätskan mer hudnära. Vätskan skall sedan alltid föras i rätt lymfatisk riktning.

Två metoder som lindrar Lipödem.

Förhoppningsvis har du fått lite inblick i vad jag kan göra om du kommer till mig för att du har Lipödem. Det finns två olika metoder jag kan använda när jag behandlar dig, Lymfmassage och Koppning. Du kan naturligtvis också få olika tips och råd kring livsstil och träning om du så önskar.

Nu är det bara att boka!

När du skall boka en behandling och du har Lipödem tycker jag du skall boka en 90 min lymfmassage. När du bokar kan du skriva att du har Lipödem på meddelandefältet. Då vet jag hur vi kan lägga upp behandlingen. Varför 90 minuter? Det tycker jag är bra för att det är en långsam och strukturerad behandling som tar tid att utföra. Vid ditt första besök behöver vi också prata lite innan vi sätter igång. Detta för att vi tillsammans skall få till den behandlingen som passar dig bäst!