Lymfmassage och Bindvävsmassage.

Lymfmassage och Bindvävsmassage, två behandlingar som ofta blandas ihop. Och det är inte så konstigt eftersom dom båda helt eller delvis påverkar bindväven. Men för övrigt skulle jag vilja säga att behandlingarna skiljer sig åt en del. Lymfmassage är ett mjukt och lugnt dränage. Bindvävsmassage kan upplevas som ganska tuff om bindväven är tight.

Ganska självklart men inte helt begripligt. Bindväven påverkas av lymfmassage och lymfflödet av bindvävsmassage.

Lymfmassage och Bindvävsmassage
Lymfmassage och Bindvävsmassage, är det samma behandling?

Varför är det viktigt att skriva om det här? Det är för att det är viktigt för dig som bokar en behandling att veta vad du kan förvänta dig av massageterapin. Det är alltid en individuell behandling och därmed upplevs den olika av olika personer. Men det finns generella tankar och metoder kring behandlingarna. Det som händer efter en behandling är också olika från person till person. Dessutom är vi terapeuter olika och ibland jobbar vi inte på exakt samma sätt.

Du måste hitta det som passar dig och som du mår bra av.

Hur blir det för dig hos mig? Lymfmassage och bindvävsmassage.

När jag själv utför en lymfbehandling eller en Binvävsmassage gör jag det ”hands on”. Jag använder inte några maskiner, men jag kan använda koppor ibland. Det gör jag i båda behandlingarna.

Lymfmassage.

När det gäller Lymfmassage så arbetar jag för att stimulera lymfans flöde. Är du svullen på grund av dålig cirkulation i lymfsystemet brukar svullnaden minska under en behandling. Eftersom svullnad ofta medför att man känner sig stel och tight, blir det alltså bättre efter en lymfmassage. Bindväven mjuknar ofta när man får en lymfmassage. Är vi stressade blir ofta bindväven tightare, enligt min erfarenhet. Då tycker jag att lymfmassage funkar riktigt bra, eftersom det är just en lugn och mjuk behandling.

Jag brukar fråga om jag kan använda koppor ibland för att både främja lymfcirkulationen, men också och framförallt för att mjuka upp en tight bindväv.

Bindvävsmassage hos mig.

Hos mig ingår bindvävsbehandling som en del av den Medicinska Massageterapin. Jag använder fingrar och ibland Koppor för att mjuka upp bindväven och frigöra den så att den blir elastisk och smidig. Koppor tycker jag är riktigt bra för det är ett skonsamt sätt att jobba med bindväven. Jag försöker alltid vara lätt på hand, men bindvävsmassage kan ibland kännas lite mer.

Fascia eller bindväv är vävnad och som finns i hela oss. Den omsluter muskler och finns inne i musklerna. Fascian kan ses som ett nätverk som håller ihop vår kropp. När fascian är rörlig och elastisk så blir vi det också.

Lipödem .lymfmassage och koppor.
Koppor och bindväv

Lymfmassage och bindvävsmassage.

Naturligtvis går det att kombinera dom här två behandlingsteknikerna i en och samma behandling. Jag brukar föredra att träffa dig som kund innan jag gör en sån här komination. Jag vill gärna få en möjlighet att bilda mig en uppfattning om vad som kan passa dig.

Boka en massage!

Nu kan du boka en massage. Nu vet du förhoppningsvis vad det är för skillnad på lymfmassage och bindvävsmassage. Är det den mjuka lugna lymfmassagen du är ute efter? eller är det en Medicinsk massage med fokus på bindväven?

Boka in dig för en massage direkt på bokasidan.