Massage göteborg

Fördelar med Medicinsk Massageterapi     Boka Medicinsk Massageterapi

 

Medicinsk massageterapi kan vara vara bra för att lindra eller förbättra olika fysiska och mentala hälsoproblem. Medicinsk massageterapi är mer behandlande än andra massagebehandlingar. Det är en fusion av olika tekniker som jag använder för att kunna möta upp mot de behov som du har med dig när du kommer för att få en behandling.

Några av fördelar med Medicinsk Massageterapi är:

  • Massageterapi kan hjälpa till att lösa upp tighta och spända muskler. Du kommer få minskad smärta genom att blodcirkulationen ökar,  vävnader  mjukas upp och din inflammation kan minska.
  • Genom att du blir mer avslappnad så minskar dina nivåer av stresshormoner som kortisol. På så sätt kan massageterapi vara en effektiv metod för att lindra stress och ångest.
  • Och troligvis kommer du att sova bättre eftersom dina stressnivåer har sjunkit.
  • Många former av huvudvärk och migrän kan lindras genom att minska muskelspänningar och förbättra blodcirkulationen i nacke och huvud.
  • Genom att öka rörligheten i leder och minska stelhet kan Medicinsk Massageterapi vara till  bra hjälp för dig om du har rörelsebegränsningar.
  • Medicinsk Massageterapi kan hjälpa till att korrigera obalanser i kroppens hållning genom att arbeta med muskler och bindväv för att stödja en bättre kroppsposition.
  • Medicinsk Massageterapi kan också vara den del av din rehabprocess. Det är den genom att främja läkning, minska ärrvävnad och förbättra rörlighet. Och inte minst öka ditt förtroende för din egen kropps förmåga igen, om det skulle behövas.

Det här en del av fördelarna med Medicinsk Massageterapi. Hoppas det blev lite tydligare för dig om det här är en behandling som kan passa dig.

Hur fungerar det?

För att kunna få de här resultaten är det flera olika mekanismer som behöver involveras.  Du får en ökad blodcirkulation till de behandlade områdena. Det gör att du får förbättrad syre- och näringsförsörjning till vävnaderna. I och med att dina muskelspänningar i olika grad löses upp så får du en annan muskeltonus och flexibilitet. Väljer vi in lite lymfdränage som en av teknikerna så får vi ökad lymfcirkulation och minskat vävnadsödem.

Så har vi bonusen med att nervsystemet får en avslappning. Genom att påverka det autonoma nervsystemet kan Medicinsk Massageterapi minska aktiviteten hos det sympatiska nervsystem och istället främja det parasympatiska. Det vill säga att främjar det som får oss att må bra och slappna av och inte vårt kamp eller flyktsystem.

Fördelar med Medicinska Massageterapi

 

Det är viktigt att påpeka att medicinsk massageterapi inte ersätter medicinsk behandling. Jag gör alltid en individanpassad bedömning och  så behöver vi ha en dialog kring din hälsohistorik och nuvarande situation för att få en så bra behandling som möjligt.

Nu vet du några av de fördelar med Medicinsk Massageterapi som jag kan erbjuda dig. Vill du läsa mer eller om du undrar något om andra behandlingar jag har eller Hälsocoachingen så kan du hitta mer att läsa här.

Vill du boka en behandling direkt så kommer du direkt till bokaningssidan här.

 

annika body therapy göteborg

Annika-bodytherapygoteborg