boka coaching - hälsoloopar du?

Hälsoloopar du? med tydliga avsikter utifrån dina värderingar är det lättare att bryta loopen.

Hälsoloopar du eller virvlar du runt mellan olika tips och ideér? Tycker du det är svårt att navigera bland alla trender och råd du läser om och hör talas om? Att samtala och bolla tankar och idéer kan hjälpa dig att komma fram till vad du faktiskt ska göra och på vilket sätt. Boka Hälsosamtal – du vet väl att du får ett första pröva på samtal .

 

 

Hälsoloopar du? vad menas med det?

Många människor jag möter både i samtalet och vid bänken önskar en förändring av något slag. Det kan vara minskad smärta, ökad rörlighet, mer styrka, mer muskler eller minskad vikt. Det kan också vara mindre stress, mer tid till det man önskar göra, någon att vara med, ett annat jobb eller att komma igång med träningen. Många av oss har försökt många gånger, men inte riktigt kommit dithän att det blivit en kontinuitet. Då är det lätt att vi hälsoloopar i våra försök att äntligen få till det.

När det kommer till det där med kosten, träningen och kroppen.

Många av oss har det jättekämpigt med att komma vidare från den eller dom första dagarna eller tillfällena när vi påbörjar vår livsstilsförändring. Det kanske är så att du har börjat träna eller gjort en kostomläggningen rätt många gånger? Entusiasmen är ofta stor vid start. För en del av oss dalar det entusiasmen rätt fort. Andra kämpar på lite längre. Man börjar, man avbryter. Man börjar igen, men på något nytt, men liknande och man avbryter. En ständig loop med återkommande höjdpunkter (beslutet och starten) och återkommande misslyckande ( avbrottet, fördröjningen och undvikandet).

Det finns andra sätt att skapa en livsstilsförändring. En förändring som är mer ärlig och som därför också blir mer hållbar.

Massage för nybliven mamma

Det gäller att vara väldigt medveten om vilka förutsättningar man har att klara av det man bestämmer sig för att förändra.

Gravid eller nybliven mamma som exempel.

För att göra det tydligt så utgår jag från två personer, där den ena är nybliven mamma och den andra är gravid. Det är nog rätt självklart för dom flesta av oss att det inte generellt passar att göra viss träning te x när man just fött barn. Det är inte heller bra för en gravid person att börja träna någon sport som är tung och hård mitt i en graviditet om man inte tränat tidigare. Man försöker anpassa träningen efter både den egna fysiska förmågan och efter hur ens förutsättningar rent praktiskt i livet ser ut för att lyckas.

Det gäller alltså att vi är realistiska när vi sätter våra mål. Låter det trist? Kanske lite, men chansen att lyckas är så mycket större om vi utgår just från vad vi har möjlighet att genomföra i vårt liv just nu.

Och så det viktigaste när du vill ha stopp på Hälsoloopen.

Det ska va kul! Du måste gilla det du bestämmer dig för att göra. Annars är risken stor att du börjar Hälsoloopa igen.

Som med allt annat ska det ge någon effekt måste du hålla på ett tag. Det gäller naturligtvis att pröva och testa sig fram. Det är också viktigt att använda sig av den erfarenhet och kunskap som man redan har skaffat sig om både hälsorön och sig själv och sin kropp. Sedan gäller det att använda den på ett konstruktivt sätt så att det inte blir en negativ spiral som leder till tankar som är destruktiva på det mentalt planet men också för själva resultatet. Vi är ofta väldigt duktiga på självkritiska dialoger och de skapar sällan goda förutsättningar för att lyckas.

Känner du igen dig?

Då tycker jag du skall boka ett första Hälsosamtal med mig eller testa min brevkurs som du hittar på min hemsida under Hälsosamtal

vem är jag som coachar

Välkommen!

 

Boka Coaching/Samtal

 

 

[contact-form][contact-field label=”Namn” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-post” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Webbplats” type=”url” /][contact-field label=”Meddelande” type=”textarea” /][/contact-form]