Tränar du inför våren och sommarens lopp? 

Tunga, stumma ben efter löpning?

Får du tillräckligt med återhämtning efter din löpning?

Nu när våren äntligen är här är det många som lägger till lite extra träning inför sommaren. Det kan vara inför ett lopp eller bara för att det är enklare att komma ut och röra på sig än vad det kan vara under vintermånaderna. Ibland vill vi så mycket att vi gör det lite väl bra och mycket. Dessutom kanske vi missar att se till att vår kropp får den vila och återhämtning som den faktiskt behöver för att må riktigt bra.

Äta, sova och vila är grunden. Men sen finns det en del annat som kan hjälpa till. Massage, promenader och lugna moves brukar ha en positiv effekt också.

Känner du ändå att din kropp inte riktigt går ned i varv så kan det vara dags att göra något åt det. För ingen vill ha skador och avbrutna träningsperioder i onödan. Har du en känsla av dina ben är extra tunga, stumma och stela? Ömmar dom eller är dom till och med lite svullna efter att du tränat? Då skulle jag rekommendera att du försöker göra något av det jag nämnde tidigare eller något du själv vet skapar bra återhämtning för dig. Oftast är vi experter på våra egna kroppar, men vi glömmer av att lyssna på den ibland, trots att den skriker.  Det kan den göra när, och trots att vi lever hälsosamt och tränar.  Kroppen utsätts för stress och hård belastning när vi tränar tufft. Vill vi den skall hålla behöver vi ta hand om den.

Hjälper massage?

Det är individuellt vad man svarar på. Massage kan vara precis det du behöver.  Det kan vara en djupgående Medicinsk massage eller en Lymfmassage. Två olika vägar för att få vår kropp att återhämta sig och varva ned. Dom fungerar lite olika och därför kan det vara bra att pröva vad som passar just dig bäst. Har du redan en favorit så kan det ändå vara värt att testa den andra varianten. Är det löpning du brukar träna så har du säkert prövat en mer djupgående massage. Då kan jag verkligen rekommendera att du provar att lymfmassage också.

Under April månad har jag ett erbjudande för dig som bokar en massage och som dessutom vill testa att komplettera en behandling med koppor.  Jag använder gummikoppor och dom är ett bra redskap för att öka cirkulationen i kroppen.  Hud, bindväv och muskler mjukas också upp ordentligt. Koppning bidrar också till att stimulera lymfcirkulationen. Det gör att överskottsvätska och slaggprodukter tas hand om av kroppens eget biologiska reningsfilter ännu bättre.

Erbjudande i April!

Bokar du en 60 minuter Djupgående Medicinsk massage eller Lymfdränage ingår 15 minuters benbehandling med koppor för samma pris. Det innebär att du får 75 minuters behandling sammanlagt.

Vill du boka en tid direkt går du in  här.

Bodytherapygöteborg-löpning

Boka en massage