Balans, koordination och styrka i naturens utegym.

Hur viktigt är det inte att upprätthålla förmågan att ha god balans, koordinationsförmåga och styrka för att kunna göra det vi vill i vår vardag?

Vi förstår ofta inte alltid hur viktigt det är ha en bra koordinationsförmåga med bra balans. Inte innan vi förlorar den vill säga. Därför tror jag att det är extra viktigt att förebygga och försöka att undvika att få massa kroppsliga problem i onödan. Som till exempelvis smärta och stelhet som gör att vi inte kan göra det vi vill. Det är en god orsak till att vi ska försöka att hålla oss i så god form som möjligt.

 

Stärk din balans ute i naturen och glöm inte ta en massage efteråt.

Vandra och öka din balans och din motoriska förmåga.

Vandra och promenera på nya platser.

Nationalparken på Söderåsen i Skåne är fantastisk plats att besöka. Det var en oväntad upplevelse och det var helt sagolikt att få vandra i raviner och upp på höga branter. Det är fortfarande Skåne vi pratar om och alltså bara några hundra meters skillnad. Men för mig var upplevelsen betydligt mer dynamisk och varierad än vad jag förväntade mig av ett bergslandskap i Skåne. Det var otroligt vackert, utmanade att gå i och väldigt varierat.

Använd naturen för att upprätthålla balans och koordination.

För att lyckas med detta räcker det ofta att gå en sväng i naturen. Inte alltid på en plan väg utan där vi får en lite större utmaning i att placera våra fötter rätt och hålla balansen. Vi får planera vår väg, observera och samtidigt koordinera våra rörelser. Kan det bli så mycket bättre? Vi tränar i så många dimensioner mentalt och fysiskt bara genom att vara ute och röra oss i naturen och med den som en naturlig hinderbana.

använda kroppen i en naturlig miljö

Gå där du tycker det är fint, magiskt eller utmanande!

Obalanser i kroppen?

Ja, det är jättevanligt, enligt min erfarenhet. Många av mina besökare har ofta begränsningar och svagheter i kroppen. På grund av dessa begränsningar rör de på sig på ett sätt som ofta förstärker obalanserna och dessutom ger fortsatt smärta.

Massage, Kiropraktik eller någon annan behandling är något vi mår bra av att ta regelbundet, tänker jag. Men för att behålla kroppens naturliga hållning och rörelseförmåga behöver vi stärka den och underhålla den på ett roligt och skonsamt sätt.

Därför är det bra att vara ute och gå i terräng. Det är ett enkelt och effektivt sätt. Jag tycker du skall börja i liten skala och öka på. Både vad gäller längd på utflykterna men också vad gäller svårighetsgraden. Gå där du tycker det är fint, magiskt eller riktigt klurig. Gå där du gillar att gå. Men se till att underlaget är varierat och att stubbar, stenar, hällar och grenar ligger som naturliga hinder på din väg. Då får du garanterat jobba i flera dimensioner; Balans, styrka, välja väg, smidighet, kondition och mindfulness naturell.

Behandlingar är också utmärkta sätt att underhålla och förebygga innan obalanser och skador väl etablerat sig. Det bästa är som alltid att ta hand om sig innan och alltid.

Därför tycker jag du ska boka en tid med dig själv och ta en tur ut i skogen och njut!

 

Annika