balans i livet

Känner du inte igen din kropp?

Känner du inte igen din kropp? Har den börjat bete sig och se ut på ett sätt du inte känner igen? Det är många av mina kunder som börjar sina samtal med just detta … ”Jag känner inte igen min kropp och jag går inte ner i vikt fast jag både ändrat min kost och börjat röra på mig mer!

Vad är det som händer?

Känner du inte igen din kropp heller? Visst blir vi oroliga ibland när vi inte förstår. När vi inte vet orsaken till förändringen och att vi känner oss maktlösa inför vår nya situation.

Det är många av mina kunder som säger precis så här. En del har konsulterat sjukvården några gånger. Andra har sökt runt själva och testat olika alternativ. Men det är inte alltid besöken på Vårdcentralen eller alternativa klinikbesök resulterar i ökad förståelse eller kunskap om vad som händer. Men jag skulle säga att det alltid är bra att checka av med sin läkare som ett första steg om du inte känner igen din kropp.

Diagnos eller inte.

känner du inte igen din kropp?

Har du besökt din läkare och kanske fått en förklaring? Då har du kanske fått ett besked som gör att du vet hur du skall gå vidare. Ibland väljer  du att komma till mig eller någon med samma eller liknande profession. Ibland behövs något helt annat. Får du ingen förklaring eller diagnos som gör att du förstår varför du känner och mår som du gör? Ja, då är det många som söker sig vidare själva. Många som kommit till mig genom åren har haft just den här erfarenheten. De kommer och vill pröva till exempel Lymfmassage; för att se om det kan hjälpa till.

Vad kan du förvänta dig när du kommer till mig.

Du kommer till mig och säger att du inte känner igen din kropp. Då skall du veta att du är en i raden av väldigt många personer som kommer till mig som säger precis så. Både kvinnor och män. Nu är det så att jag har mer kvinnliga kunder än män som bokar mina tjänster och behandlingar.

Men utav dom som de facto kommer till mig så är det många av bägge könen som har den här upplevelsen. En upplevelse av främlingskap med sin kropp och att de inte känner igen den. Så som den brukade vara och betee sig.

Om du kommer till mig så är det bra att tänka på några saker. Naturligtvis är det här inte en quick fix. Det tar några gånger för utforska och sedan sätta igång processen som kan leda till en förändring. Det är ofta en kombination av behandlingar och samtal som ger snabbast resultat, enligt min erfarenhet.

Känner du inte igen din kropp?

Och inte bara snabbast resultat utan också det som ger högst standard. Så  när du du kommer till mig så kan du förvänta dig en serie av samtal och behandlingar för att utforska, pröva och testköra olika vägar och metoder. För att se vad din kropp svarar på och vad du mår bra av. Låter det intressant och hoppingivande? Det hoppas jag!

Vill du veta mer om hur jag tänker och jobbar finns det en hel del under mina Nyheter. Här är några exempel:

Nytt Lymfpaket och kanske något mer på gång på Body Therapy.

Det har blivit så tydligt för mig att många har det kämpigt. Både med sin kropp och hur den beter sig. Och med sitt mående. Ett mående som ofta är relaterat till att kroppen blivit något främmande och okontrollerbart. Jag har full förståelse för att du som har det så här har det väldigt tufft. Att det både är tröttsamt, ledsamt och skapar närmast en uppgivenhet. Men det finns hopp, så klart.

Det är viktigt att komma ihåg att det faktiskt går att göra något åt situationen. Du kommer behöva lägga ned lite energi för att få till det. Men är det värt det? Troligen ja! eller hur? För alla kan må bättre och öka sitt hälsokapital. Och med det menar jag att vi faktiskt kan få tillbaka en god relation och känsla för sin egen kropp.

Eftersom det är på det här viset så har jag insett att det Lymfpaket och upplägget på Medicinsk Massageterapi som jag har bara är en god början. Men jag vill kunna erbjuda dig ett paket där jag vet att jag ger dig det bästa jag kan. Det samma gäller för Hälsosamtalen. Det reviderade Lymfpaketet är ute nu och du kan läsa om det här på sidan eller om du vill boka direkt. Men vill du provsmaka lite på mitt Hälsosamtal så finns det en brevkurs med 5 brev som du kan testa. Den hittar du här.

Vill du boka en första Lymfbehandling eller Medicinsk massage bokar du det här.

 

Hoppas vi ses snart!